Geen categorie

Film: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

Miss Peregrines Home for Peculiar ChildrenDe boeken van Ransom Riggs? Ik vind ze geweldig. Alweer bijna een jaar geleden heb ik de boeken van Miss Peregrine gelezen en ik heb verder nog nooit zulke originele, peculiar boeken gelezen. Natuurlijk keek ik enorm uit naar de verfilming van deel 1, dus ik was enorm blij toen mijn moeder en ik besloten er samen heen te gaan. En raad eens? Het was schitterend.

Ik heb besloten deze recensie in bullets te doen, aangezien ik de neiging had een beetje van de hak op de tak te springen.

 Wat een mooie film!

 • Eerste indruk: Zo. Mooi. Alles leek echt, maar het had toch dat sprookjesachtige. Een beetje dat Kerstmis-op-Hogwarts-gevoel: een soort droom.
 • Een tegenhanger van dat mooie: het griezelige. Mijn moeder zei dat ze het stiekem best een enge film vond. Eerst moest ik lachen, maar later bedacht ik me dat de boeken me soms ook de kriebels gaven. Gaaf dat dat in de film terugkomt.
 • De boeken van Ransom Riggs staan bekend om de mysterieuze foto’s. Hoewel de foto’s niet hetzelfde waren als die in de boeken, hebben ze wel degelijk een rol gespeeld in de film! Mijn moeder en ik waren het erover eens dat de foto’s toch wel echt een toevoeging zijn. Ze maken alles net wat realistischer.
 • Behalve het einde, leek de film best wel op het boek. Ik ben iemand die het niet zo heel veel uitmaakt als een boekverfilming niet op een boek lijkt (er moet wel iets van terug te vinden zijn, natuurlijk), maar ik vond het leuk dat de film zo trouw was aan het boek.
 • Het einde was dan wel weer heel anders. Hoewel het duidelijk aangepast was zodat het voor het wat jongere publiek ook leuk zou zijn, vond ik het gaaf! Het was wel een Happy End, wat suggereert dat het tweede boek, Hollow City, niet verfilmd gaat worden. Ik ben benieuwd…
 • Het gevaar met dit verhaal is dat er een overload aan informatie is. Ik heb de boeken gelezen, dus ik begreep de film helemaal. Ik kan me voorstellen dat dat lastiger is als je de boeken nog niet hebt gelezen. Toch denk ik dat de film zonder het lezen van de boeken prima te begrijpen is. En hartstikke leuk, natuurlijk. (dit betekent niet dat je de boeken nooit hoeft te lezen, want ze zijn GOED)

Dus, een leuke film? Ja! Ik raad hem eigenlijk iedereen aan die van een origineel, spannend verhaal houdt en niet bang is voor wat griezeligs. Misschien leuk voor Halloween…?

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children | Verfilming van Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children – Ransom Riggs | 127 minuten | 30-9-2016 |

Heb jij de boeken van Miss Peregrine gelezen? En de film, lijkt die je wat?

 

Advertenties

7 gedachten over “Film: Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

 1. Ik ben nu vol op bezig met het lezen van de serie (Ik ga straks beginnen aan library of souls) en ik ben helemaal verkocht! Toch twijfel ik wel een beetje of ik de film ga kijken. Een vriendin van me zei dat ze de krachten van Olive en Emma hadden omgewisseld en dat er nog wel meer dingen anders waren. Ik vind dat altijd wel jammer! Maar zoals jij het omschrijft klinkt het wel oké! Ik ga het overwegen!

  Like

 2. Ik heb nog niet zolang terug de eerste twee boeken in de serie gelezen en ik ben enigszins bang voor de film. Ik vond de boeken niet zo fantastisch, maar ik ben als de dood dat de film mijn mening nog meer omlaag gaat halen (en dat wil ik niet!). Maar na het lezen van jouw recensie begin ik te twijfelen, misschien heb ik het wel te snel afgeschreven. Fijne recensie! (En een leuke blog heb je! Ik ben je gelijk gaan volgen op Bloglovin’)

  Like

  1. Tja, misschien zijn de boeken gewoon niet echt iets voor jou, dat kan natuurlijk. Het kan een goed idee zijn om ze over een paar maanden te herlezen, misschien vind je ze dan leuker. Dat is ten minste iets wat ik wel eens heb met boeken die ik eerst maar meh vond. Ik zou de film zeker een kans geven! 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s