Contemporary·Fantasy·Young Adult

Carry On – Rainbow Rowell

Carry On - Rainbow RowellOeps! Al heel lang niets meer geschreven… School maakt alles toch wat chaotischer dan gedacht. Nu kom ik echter weer een beetje in het ritme, dus ik blog vrolijk verder!

Originele titel: Carry On

Simon Snow is een tovenaar van niets. Toch is hij de Uitverkorene, degene die de hele wereld moet redden van de Sleur. Hij begint aan zijn laatste jaar op Watford, maar het is allesbehalve normaal. Zijn rivaal en kamergenoot, Baz, komt niet opdagen, en dat doet Simon veel meer dan hij had verwacht. Simons vriendinnetje maakt het uit en de Sleur is weer bezig. Simon Snow is een tovenaar van niets, maar hij is wel de machtigste ter wereld en het moment waarop hij die wereld moet redden, lijkt steeds dichterbij te komen.

Het enige boek van Rainbow Rowell  dat ik voor Carry On heb gelezen is Eleanor & Park. Ik vond het een prachtig verhaal en ook de schrijfstijl vond ik té mooi! Toen ik Carry On won bij The Book Diaries was ik dan ook erg blij! Eerst twijfelde ik of ik niet eerst Fangirl wilde lezen, aangezien dat het boek is waarin Carry On als fanfiction wordt geschreven door het hoofdpersonage. Uiteindelijk besloot ik er gewoon in te beginnen, ik kon gewoon niet wachten!

Lief, grappig én spannend

Wat me meteen opviel was dat Carry On een Fantasyboek is. Eleanor & Park is een Contemporary, en Fangirl volgens mij ook. Tot ik Carry On daadwerkelijk opensloeg, had ik geen idee waar het over zou gaan. Iets met Simon Snow, maar dat zei me helemaal niets. Dus, toen ik het boek opensloeg, 2 ik aangenaam verrast door het Harry Potter sfeertje! Volgens mij was dat wel een beetje de bedoeling, met al die overeenkomsten met  Harry Potter. Ik vond het leuk, zeker omdat Carry On toch een origineel verhaal bleek te zijn. En ik was natuurlijk ook heel blij om echt te merken dat dit van dezelfde auteur is als Eleanor & Park. Die schrijfstijl… Yes!

Het leek dus een beetje op Harry Potter. Simon Snow is de Uitverkorene, hij heeft Baz als aartsvijand, Penny is zijn beste vriendin, Simon is een wees, hij is een tovenaar… Maar zoals ik al zei, Carry On is origineel. Dat Harry Potter sfeertje bleef bij mij wel hangen, maar het verhaal was TOTAAL anders! Er gebeurden de gekste dingen en er zat een heleboel humor in. De spreuken die werden gebruikt vond ik wat raar, maar ik denk dat ik ze in het Engels wel leuk zou hebben gevonden. Ze klonken wat… ouderwets. Ze pasten niet helemaal in het verhaal, zeg maar.

Fantorary?

Ik had het gevoel dat ik het verhaal soms wat langzaam vond gaan. Iets klopte niet, de verschillende puzzelstukjes van het boek pasten niet goed in elkaar. En ik denk dat ik ondertussen wel weet waarom! Dit is een Fantasy. Fantasyboeken, daarvan ben ik gewend dat het spannend blijft, vooral door een enorm pakkende schrijfstijl. Kom ik weer met die schrijfstijl, hoor. Maar nu komt het: Carry On is ook gewoon een Contemporary! Het klinkt misschien heel gek, maar ik heb nog nooit een boek als dit gelezen. Een Contemporary in een jasje van Fantasy. Het was dus niet dat de schrijfstijl van Rainbow Rowell niet pakkend is (ik weet wel beter), het is meer dat ik deze schrijfstijl gewoon niet verwachtte bij een Fantasy. Maar het is de perfecte combinatie. Je ziet ook wel dat ik dit zag, want het boek ziet er niet meer uit! De kaft die een beetje begint te rafelen, de snede van de bladzijden die vies is… Ik nam Carry On overal mee naartoe!

Dus, Fantasy en Contemporary kunnen prima hand in hand gaan. Het lieve verhaal, met toch wat spanning. Humor, met vlak daarna een keiharde plottwist. De mooie tovenaarswereld, waar toch een slechterik in schuilt. Gaaf! Ik ben fan en ook erg benieuwd naar Fangirl.

★★★★☆

 

 

Advertenties

2 gedachten over “Carry On – Rainbow Rowell

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s