Other Books

Other Book: Harry Potter and the Philosopher’s Stone – Illustrated Edition

Harry Potter and the Philosopher's Stone - Illustrated EditionAuteur: J.K. Rowling
Illustrator: Jim Kay

Even vooraf: Dit boek is natuurlijk een echt boek en past daarom niet echt bij de beschrijving van Other Books. Maar aangezien ik het vooral over de illustraties en mijn ervaring met dit boek ga hebben (en wat minder over het verhaal zelf) heb ik het toch even een Other Book genoemd. Mijn eerste recensie ging over de hele Harry Potter serie. Verwacht er niet teveel van, eigenlijk is het één en al fangirling. Ik kan waarschijnlijk nooit in een recensie uitdrukken wat ik precies van deze boeken vind, dus die “recensie” is ongeveer wat er uit komt als ik het probeer… Lees ‘m hier!

Wel of niet?

O man man man. Toen dit boek uitkwam, was ik enorm blij. De sneak previews van deze geïllustreerde Harry Potter waren echt prachtig, mijn eerste reactie was dan ook: KOPEN! Toch twijfelde ik. Ik had het ook op mijn Sinterklaas verlanglijstje gezet, maar niet heel hoog. Waarom? Geen idee. Ik bleef tegen mezelf zeggen dat de illustraties niet nodig waren, dat ik mijn eigen fantasie prima kon gebruiken om de prachtige Harry Potter wereld voor me te zien. Ha, you wish! Het begon na een tijdje natuurlijk weer te kriebelen, en mijn verjaardag kwam steeds dichterbij… Het was gewoon onvermijdelijk: ik zette het boek wéér op mijn verlanglijstje, dit keer vroeg ik het voor mijn verjaardag. En? IK HEB HET GEKREGEN!

Zo. Mooi.

Ik kon niet wachten totdat het boek bezorgd werd en toen het er eindelijk was… WAUW. Zo groot! Zo mooi! Het liefst wilde ik alle illustraties meteen bekijken, maar ik wachtte netjes tot ik het boek dat ik op dat moment las uithad, voor ik aan Harry begon. En ik heb er enorm van genoten! Niet alleen van de illustraties, maar ook van het verhaal. Het bewijs dat Harry Potter nooit verveelt, zelfs niet als je het voor de vijfde keer leest, typt nu deze blogpost. Ik werd opnieuw meegesleurd in de avonturen van Harry, Ron en Hermione en ik kon nog eens extra genieten van het boek door de prachtige schilderingen en tekeningen in het boek.

De illustraties zijn indrukwekkend en ik kan er heel lang naar blijven kijken. De details zijn prachtig! Dudleys pyjama met een maatje XXXL, een deur waar de namen van Remus Lupin, Tom Riddle, Moody Madeye, Patty Parkinson en zelfs de naam van J.K. Rowling in staan gekrast… Sommige illustraties waren gigantisch en namen wel twee pagina’s (van een groot boek!) in beslag, andere tekeningen waren kleine extraatjes, maar van allemaal kon ik evenveel genieten. Er waren ook illustraties met informatie! De hilarische beschrijving van trollen, bijvoorbeeld. Ze hebben kleine hersenen, die ze gebruiken om aan de domste dingen te denken. Ook waren er de prachtige drakeneieren.

Ik wil meeeer!

Voor het geval je het nog niet doorhad, ik ben fan. Ik was natuurlijk al een enorme Harry Potter fan, maar door dit boek ben ik niet alleen fan van het verhaal, maar ook van de schitterende illustraties van Jim Kay. Ik verheug me dan ook enorm op de geïllustreerde versie van Harry Potter and the Chamber of Secrets. De vliegende auto, de Beukwilg, de basilisk, Felix… Er is al een sneak peak van het boek, in de vorm van de informatieve illustraties over feniksen. Het is zeker de moeite waard om die even op te zoeken. Dus…. Op naar deel 2!

Hieronder wat foto’s van de illustraties die ik het mooist vond.

Harry Potter and the Philosopher's Stone - Illustated EditonHarry Potter and the Philosopher's Stone - Illustated EditonHarry Potter and the Philosopher's Stone - Illustated EditonHarry Potter and the Philosopher's Stone - Illustated EditonHarry Potter and the Philosopher's Stone - Illustated EditonHarry Potter and the Philosopher's Stone - Illustated Editon

Advertenties

5 gedachten over “Other Book: Harry Potter and the Philosopher’s Stone – Illustrated Edition

  1. Oké, ik ben pas nét begonnen met het beleven van Harry’s avonturen, maar wauw wauw wauw, deze illustraties zijn zo mooi! Ik wil deze versie ook hebben! Fijne blog heb je trouwens, je doet het leuk. Je hebt er een nieuwe volger bij 🙂

    Liked by 1 persoon

    1. Goede vraag… Hij is wel vertaald naar andere talen, ik heb hem al eens voorbij zien komen in het Amerikaans Engels en het Duits, maar volgens mij is hij niet vertaald naar het Nederlands en is daar ook (nog) geen sprake van, helaas!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s