Tags

The Literary Party Dinner Tag

Al heel lang geleden werd ik door Marcia getagd voor de Literary Party Dinner Tag. Nu heb ik hem eindelijk ingevuld en ik moet zeggen dat hij best moeilijk was. Ik moest echt in mijn geheugen graven om de goede personages te vinden en… Ach ja, we zullen wel zien wat er is uitgekomen…

Een personage dat goed kan koken (of dat leuk vindt om te doen)
Daar gaan we al. Weet ík veel wie er allemaal kan koken! Peeta uit De Hongerspelen kan goed gebakjes versieren, maar ik heb echt geen zin in een diner met alleen maar zoetigheden… Ik ga voor de huiselfen van Harry Potter. De maaltijden die zij op tafel zetten, yum!

Een rijk personage (het geld voor een feestje moet immers ergens vandaan komen)
Dan ga ik voor Koningin Amberly van De Selectie! Ik vond haar zo leuk! Eigenlijk wilde ik America kiezen (zij is in De Prinses ook rijk), maar ze is in boek 4 haar karakter helemaal verloren, dus dan nodig ik liever iemand uit die door het hele verhaal zichzelf blijft.

Een personage dat wel eens voor moeilijkheden kan zorgen (wat isStaalhart - Brandon Sanderson een feestje zonder problemen)
Tja, dan ga ik voor David uit Staalhart. Hij weet zichzelf áltijd in de nesten te werken. Dat is eigenlijk wel leuk aan hem, zeker omdat hij met zijn geniale plannen ook wel weer uit de problemen weet te komen. Al komt dat vaak ook wel een beetje door toeval…

Een personage dat grappig is (een dag niet gelachen is een dag niet geleefd)
Bij deze vraag moet ik er helaas twee uitnodigen. Ik kan George natuurlijk niet uitnodigen en Fred thuis laten zitten, of andersom! Deze gekke tweeling maken in alle zeven Harry Potter boeken de leukste grappen en zij zullen het feestje pas écht tot leven laten komen.

Een personage dat heel populair is
Helaas zijn veel populaire personages de gemene mensen is YA’s, dus ik moest even nadenken. Ik ga natuurlijk niet iemand uitnodigen die ik helemaal niet leuk vind… O ja, ik kies voor Celeste uit In het spoor van de eclips. Deze stoere meid heeft uiteindelijk een lief kantje, maar zal wel zorgen dat iedereen die niet is uitgenodigd HEEL teleurgesteld zal zijn. Sorry, cool guys only!

Een ‘slechterik’
Ik wilde voor Bellatrix gaan, maar laat ik de aanhalingstekens eens letterlijk nemen en een niet-zo-heel-slechte slechterik kiezen. Dus ik ga voor Ignifex uit Cruel Beauty! Deze mysterieuze demonenprins zal mijn feestje een duister kantje geven…

Een koppel (maar ze hoeven niet per se een relatie te hebben)
Ik ship eigenlijk nooit mensen uit verschillende boeken, en meestal ben ik het wel eens met hoe de koppels er uiteindelijk uitzien in boeken. O nee, toch niet. Ik las ergens dat Neville Longbottom en Luna Lovegood uiteindelijk niet samen blijven en toen moest ik even een potje janken (oké, bijna dan). Ik bedoel, WAT?! Maar goed. Ik nodig Neville en Luna uit, om ze daarna keihard te koppelen. Daarnaast zijn ze allebei awesome.

Een held/heldin
Zoveel helden om uit te kiezen… Ik ga voor Leia, uit An Ember in the Ashes. Ik kon me heel goed met haar identificeren en was meteen een enorme FAN van haar. Zij mag niet ontbreken en zal een uitnodiging in haar brievenbus krijgen!

An Ember in the Ashes, één van min favoriete boeken

Een ondergewaardeerd personage
Ik kies nu niet per se een personage dat is ondergewaardeerd door lezers, maar wel iemand die wordt onderschat door andere personages in het boek, namelijk Todd Hewitt van de Chaos Trilogie. Hij is nog best jong, wat er misschien toe heeft geleid dat niemand hem aanzag voor de held die hij uiteindelijk bleek te zijn. Ik vind hem geweldig en hij MOET erbij zijn!

Een leuke, maar lastige tag. Ik tag hierbij Vanessa en Rowan.

Zou jij op mijn feestje komen?

 

Advertenties

4 gedachten over “The Literary Party Dinner Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s