Science Fiction·Young Adult

De oneindige zee – Rick Yancey

De oneindige zee - Rick YanceyOorspronkelijke titel: The Infinite Sea
Serie: De Vijfde Golf #2

Cassie, Ben en Pepper zijn ontsnapt en verschuilen zich in een oud, verlaten hotel. Cassie is ervan overtuigd dat Evan terugkomt, dat hij haar niet in de steek zal laten. Maar Pepper heeft dat vertrouwen niet en gaat zelf op onderzoek uit. Zij en Theekop komen niet terug en de rest weet niet wat ze moeten doen. Zijn ze veilig? Moeten ze achter Pepper aan? Leeft Pepper nog? Er komt een nieuwe aanval aan, dat staat vast. Cassie wordt steeds onzekerder of Evan nog wel leeft. Misschien moet ze hem loslaten. Ondertussen is Pepper gevangengenomen en dan blijkt dat zij bijzonder is…

Na het lezen van De Vijfde Golf was het niet meer de vraag óf ik het vervolg zou lezen, maar wanneer. Om het vervolgens meteen bij de bibliotheek te reserveren en het een paar dagen later op te halen. Ik was verrast, want De Oneindige Zee was echt wel een flink stuk dunner dan het eerste deel, maar dat maakte mij natuurlijk niets uit. Ik begon met lezen en werd omver geblazen door het geweldige verhaal.

Actie? JA!

Eigenlijk waren de enige twee kritiekpuntjes die ik had na het lezen van De Vijfde Golf: De schrijfstijl en een kleinere hoeveelheid actie dan ik had verwacht. Gelukkig merkte ik dat de schrijfstijl van Rick Yancey al een stuk vertrouwder aanvoelde dan eerder, dus ik had er geen last meer van. Ik had ook het gevoel dat zijn manier van schrijven nu ook wat meer to the point was, dat las voor mij een stuk fijner.

Maar de actie (of eigenlijk het gebrek daaraan) was toch echt wel iets wat me dwarszat. Ik hoopte vurig dat dit boek meer zou kunnen laten zien van het avontuur dat de personages beleefden. En ik werd NIET teleurgesteld. Man, ik zat echt vanaf pagina 1 aan het boek vast en het deed bijna zeer als ik het weg moest leggen. Ik kon echt veel beter in het verhaal komen dan bij De Vijfde Golf en wat was ik daar BLIJ mee! Het verhaal van Pepper, het avontuur, de plot twists… WAUW!

Fijne personages

Iets wat erg kenmerkend was, en iets wat ik ook heel gaaf vond, voor De Vijfde Golf, was het gebruik van verschillende point of views. Die perspectieven veranderden niet om het hoofdstuk, maar ze namen echt wel een flink aantal hoofdstukken in beslag, waardoor ik als lezer de tijd kreeg om te wennen aan het personage en helemaal in zijn/haar verhaallijn te komen. In De Oneindige Zee zijn er nog steeds verschillende pov’s, maar wel minder dan in deel 1. Eerst vond ik dat wel jammer, want eigenlijk werd het grootste deel van het verhaal vanuit dezelfde persoon, Pepper, verteld. Wel was het zo dat ik in het eerste boek nog niet vanuit haar had gelezen en ik vond haar eigenlijk best fijn als personage. Zij maakt toch wel de meeste dingen mee en ik heb er erg van genoten.

Ook lees je een paar hoofdstukken vanuit Pondcake, en zijn verhaal was echt ontroerend. Natuurlijk lees je af en toe ook nog vanuit Cassies perspectief, maar hoewel ik haar een erg fijn personage vind, had ik echt géén problemen met Pepper. Hoe haar hart wordt gebroken aan het eind van het boek, om voor even weer gemaakt te worden en daarna weer in duizend stukjes te breken… Au. Maar ik hield van haar rustige houding, snelle denkwerk en ik vond het mooi hoe ze haar muren af liet brokkelen voor één persoon. Dat was weliswaar onterecht, maar het was wel mooi. Het einde ging hartstikke snel en ik moest het nog twee keer lezen voor ik alles begreep, maar in het echt zou dat ook heel snel gegaan zijn. Eigenlijk vond ik het best realistisch.

En hoewel deze serie heel onwerkelijk is, vind ik alles heel erg realistisch. Ik heb ZO ERG van dit boek genoten! Nog véél meer dan van deel 1! Ik hoop dat De Laatste Ster snel in mijn bibliotheek ligt, want ik MOET het lezen, want deze serie is AWESOME! Ik had het na De Vijfde Golf niet verwacht, maar door dit boek ga ik toch even fangirlen over deze serie. DEZE FANTASTISCHE SERIE!!!

★★★★★

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s