Fantasy·Young Adult

City of Heavenly Fire – Cassandra Clare

City of Heavenly Fire - Cassandra ClareNederlandse titel: Stad van Hemelse Vlammen
Serie: The Mortal Instruments #6

Sebastian is hard bezig de Shadow World te vernietigen. Clary, Simon, Jace, Alec en Isabelle kunnen niet langer aanzien hoe de Clave niet snel genoeg handelt, dus ze gaan zelf op zoek naar Sebastian. Als hij in een demonische wereld blijkt te zitten, houdt dat hen niet tegen. Hoewel ze allemaal weten dat ze waarschijnlijk niet terug zullen komen uit de onderwereld, doen ze er alles aan hun vrienden en familie te redden.

Jaaaa The Mortal Instruments… Een fantastische serie, en nu ben ik alweer toe aan de recensie van het laatste deel. Ik heb de hele serie hele serie herlezen en ben tot de conclusie gekomen dat ik haar nog net zo goed vind als de eerste keer dat ik de boeken las. Maar helaas… Dit was dus alweer het laatste boek, hierbij mijn recensie over deze fantastische afsluiter.

Spannend…

Het boek begint al spannend. Het eerste hoofdstuk lees je vanuit Emma Carstairs, die op dat moment bij de familie Blackthorn is. Het leuke is dat Cassandra Clares nieuwe serie, The Dark Artifices, over haar gaat, hoe vet! Maar goed, het begon dus al mysterieus. Je ziet Sebastian en zijn leger in actie en ik moet zeggen dat ik echt een steek van pijn voelde voor de personages. Bedenk wel dat dat personages waren die ik pas een paar bladzijden kende, en het was ook nog eens het eerste hoofdstuk. Kortom: YES!!!

Daarna ligt het verhaal naar mijn mening een beetje stil. Niet vervelend, maar wel een beetje op het randje. Er zijn mensen ontvoerd, maar er wordt niet echt veel aan gedaan. Gelukkig kon ik nog steeds genieten van Clary, Jace, Simon, Izzy en Alec, maar ik zat echt te popelen om meer actie! Gelukkig kwam die ook. Clary en haar vrienden besluiten het heft in eigen handen te nemen en gaan op stap. En niet zomaar op stap…

Een totaal nieuwe wereld

Ze gaan naar een demonenwereld. Vanaf het moment dat ze vertrekken was ik om. Ik kon alleen nog maar genieten van alle spanning, actie en, ja, romantiek. De personages beseffen maar al te goed dat dit de laatste keer kan zijn dat ze elkaar zien, dus ze nemen het er wel van, zeg! Oké, ik hou van overdrijven, maar je snapt vast wel wat ik bedoel. Gelukkig was het niet één en al depressiviteit, want ondanks de situatie waarin ze zich bevinden, kon ik nog steeds enorm lachen om Jace en Isabelle en hun sarcastische opmerkingen.

Langzaam naderde ik het einde van het boek, en de spanning bleef oplopen. Je kent het vast wel, dat gevoel dat je het boek niet meer weg kan leggen, omdat het je gewoon zo in zijn greep heeft? Dat had ik nu dus heel erg. Heel. Erg.

Veel andere personages

Gedurende de hele serie wordt er af en toe gewisseld van perspectief. Het meeste wordt vanuit Clary verteld, maar er zaten altijd een aantal hoofdstukjes bij die vanuit andere personages werden verteld. In City of Heavenly Fire komt dit veel meer naar voren. Ik moet zeggen dat ik daar erg van genoten heb. In dit boek zitten er uitzonderlijk veel verhaallijnen, dus het is hartstikke fijn dat ik ze allemaal heb kunnen volgen. Er gebeurde zoveel spannende dingen. Oké, er gebeurde ook wat minder leuke dingen, maar ik ga niemand spoileren. Laat ik zeggen dat ik soms even verwoed moest knipperen om mijn tranen binnen te houden…

De perspectiefwisselingen waren alles behalve verwarrend. Je hebt al snel door wie je voor je hebt en ik had geen moeite met het inleven. De schrijfstijl van Clare heeft ervoor gezorgd dat ik optimaal heb kunnen genieten van dit fantastische boek.

Yeah! Wat een boek! Noooooooo de serie is uit… Voor de TWEEDE KEER!!! Binnenkort ga ik écht eens beginnen in Lady Midnight, want het herlezen van deze serie heeft er echt voor gezorgd dat ik heel erg veel zin heb in méér Shadowhunters! Ik raad dit boek iedereen aan die van Fantasy, spanning en een vleugje romantiek houdt. Echt lezen, hoor!

★★★★★

Advertenties

2 gedachten over “City of Heavenly Fire – Cassandra Clare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s