Fantasy·Young Adult

Alice in Zombieland – Gena Showalter

Alice in Zombieland - Gena ShowalterOorspronkelijke titel: Alice in Zombieland
Serie: White Rabbit Chronicles #1

De vader van Alice is gek. Dat denkt iedereen, ook zij. Maar als haar ouders en haar zusje omkomen bij een auto-ongeluk, weet Alice wel beter. Dit was geen gewoon ongeluk. Haar vader had gelijk: er bestaan zombies. Alice gaat naar een nieuwe school, en al snel blijkt dat zij niet de enige is die de zombies kan zien. Samen met de mysterieuze Cole en zijn vrienden gaat Alice de strijd aan. Maar is ze er wel klaar voor? Waarom zitten de zombies achter haar aan?

Alice in Zombieland. Klinkt fantastisch, toch? Ik zag al zo’n prachtige retelling voor me, een soort geniale, krankzinnige, spannende versie van Alice in Wonderland. Toch? Nou… NEE DUS.

Wát een teleurstelling

Ik heb de boeken van Alice in Wonderland nooit gelezen. Ik heb de tekenfilm en de eerste echte film wel gezien en ken het verhaal in grote lijnen, dus ik weet ongeveer waar het over gaat. Alice in Wonderland. Alice in Zombieland. Wonderland, Zombieland, je snapt hem wel. Een retelling, yaaaaaaaay! Een retelling, naaaaaaaaay!! Had je gedacht! Ik zat maar te wachten en te wachten, maar uiteindelijk moest ik het onder ogen zien: dit boek is allesbehalve een retelling van Alice in Wonderland. Het is een high school drama-achtig iets met zombies. Ik had echt het gevoel dat ik naar een slechte serie zat te kijken.

Ik snap het nog steeds niet. Waarom die hints naar het sprookje, als dat er gewoon he-le-maal niets mee te maken heeft?! Ook de titels andere boeken en de ondertitel “hun koppen eraf!” slaan dan nergens op! Waarom zou je lieve lezers zó misleiden? Maar goed. Ik moest me er over heen zetten. Even was de vraag of dat me wel zou lukken, of ik het boek wel zou uitlezen, maar later besloot ik dat wel gewoon te doen. Uiteindelijk bleek het verhaal namelijk nog best leuk te zijn en kon ik er nog een beetje van genieten.

Niet echt mijn ding

Toch blijf ik het idee houden dat dit boek niet helemaal mijn ding is. Ik ben niet zo van dat high school-gedoe met vee te meisjesachtige meisjes en knipperlichtrelaties. Gelukkig was er wel een element toegevoegd dat het allemaal wat minder erg maakte: zombies. Ik heb nog nooit boeken gelezen die over zombies gaan, maar deze zombies zijn ten minste geniaal. Achter het masker van make-up en kleding zat ten minste nog iets van fantasy. Ik was eigenlijk meteen fan van het idee dat mensen uit hun lichaam moeten stappen om met de zombies te vechten. Het was makkelijk te begrijpen, maar wel heel leuk om te lezen.

Ik kon niet zo goed hoogte krijgen van Alice. Eerst lijkt ze hulpeloos, dan is ze opeens een kick-ass personage. Ze snapt nog niets van de zombiewereld, maar ze stort zich overal in en doet roekeloze dingen. Het ging mij allemaal iets te snel en te gemakkelijk en alles ging maar nét goed. Ik hou niet zo van zulke boeken, waarin het lijkt alsof de auteur zich er gewoon te makkelijk van af wilde maken door alles goed te laten komen. En de dingen die me moesten raken, deden dat niet.

Dan heb je ook nog de visioenen die Alice met Cole heeft. 80% van het verhaal gaat over visioenen waarin Alice en Cole elkaar helemaal aflebberen, Alice die denkt aan de visioenen waarin zij en Cole zich helemaal aflebberen, of ze lebberen elkaar echt af. Nee dankje!

Dus, verder of niet?

Ga ik de serie verder lezen? Eeehhh… Ja. Maar niet met overtuiging. De zombies zijn leuk, maar Alice niet. Helaas is ze de hoofdpersoon, dus ik zit wel met haar opgescheept. Ik ben echter fan van Cole, Kat, Frosty en oma! Ik hoop dat Alice me nog weet te overtuigen in de rest van de serie. Het einde van dit boek vond ik trouwens wel gaaf! Ik vind het cool dat er nog een vijand is, naast de zombies, en ik ben erg benieuwd hoe groot de rol is die “de pakken” gaan spelen in de andere boeken.

Oké, de titel was misleidend. Het verhaal vond ik een beetje slap. Ik heb nog niet gefantaseerd over dat zombies echt zouden kunnen bestaan, dat is toch wel jammer. Ik ben echt HEEL hard aan het hopen dat de volgende boeken beter zijn, want het concept van de zombies is zó goed!

★★★☆☆

 

Advertenties

2 gedachten over “Alice in Zombieland – Gena Showalter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s