Dystopie·Science Fiction·Young Adult

De Prins en de Lijfwacht – Kiera Cass

Selectie novelles #0.5 en #2.5, De Prins en de LijfwachtOorspronkelijke titel: The Prince and The Guard
Serie: De Selectie Serie #0.5 en #2.5

In deze novelle van de Selectie neem je een kijkje in het leven van Maxon Schreave en Aspen Leger. Maxon zal moeten trouwen, dus zijn ouders organiseren de Selectie. Zijn ouders zijn gelukkig geworden door de wedstrijd, maar Maxon kan zich niet voorstellen dat dat bij hem ook zal lukken. Hij wordt erg onder druk gezet door zijn vader, waardoor hij enorm nerveus is. Maxon denkt dat hij geen vrouw zal vinden tussen de 35 geselecteerden, maar nadat de Selectie begonnen is, merkt hij dat er wel wat leuke meisjes tussen zitten. Aspen is een bewaker in het paleis. America is nu lid van de Elite, waardoor hij een belangrijke functie heeft. Hij hoopt dat America voor hem zal kiezen in plaats van voor Maxon. Nadat Maxon de straf van Marlee en soldaat Woodwork niet heeft tegengehouden, is Aspen er zeker van dat America Maxon niet meer ziet zitten. Maar terwijl Aspen alleen in het geheim met America kan afspreken, kan Maxon haar zien wanneer hij wil…

Ik vind de Selectie serie heel erg leuk. Het is niet mijn favoriet, maar ik vind het heerlijk om ondergedompeld te worden in de wereld van prinsen en prinsessen met een spannend randje. Toen ik erachter kwam dat er novelles van deze serie waren, was ik al een tijdje klaar met De One. Eigenlijk vind ik dit nog steeds jammer, want het is nou eenmaal leuker om de novelles en de boeken in de goede volgorde te lezen. Dat betekent: Eerst De Prins, dan De Selectie, De Elite, De Lijfwacht, De Favoriet, De One en De Koningin. Maar helaas, dat kan ik dus niet meer doen! Toch wilde ik de novelles graag lezen, dus ik ben begonnen met De Prins en De Lijfwacht.

Maxon werd nóg leuker…

Ik ben een enorme fan van Maxon. Na het lezen van De Selectie twijfelde ik nog of ik Maxon of Aspen leuker vond, maar later werd al snel duidelijk dat Aspen totaal niet mijn type was. Ik was dus wel benieuwd of ik Maxon nog steeds leuk zou vinden nadat ik erachter was gekomen hoe het er in zijn hoofd aan toe ging.

Deze novelle speelt zich vlak voor het begin van De Selectie af. Maxon is stikzenuwachtig en zijn vader maakt het er niet beter op. Hier worden al hints gegeven dat Markson niet de leukste vader is. Amberly vond ik, net zoals in de serie zelf, een hele lieve, zorgzame vrouw. Maar goed, het gaat nu even om Maxon. In de boekenserie vertelt hij wel eens aan America hoe zenuwachtig hij eigenlijk wordt van meisjes, maar ik wist niet dat hij zó zenuwachtig was! Eigenlijk best schattig… Leuk om te zien welke meisjes bij hem meteen al favoriet werden. Eigenlijk vond ik het leuker om vanuit het perspectief van de prins te lezen dan om vanuit het perspectief van een Geselecteerde. Daarom vond ik De Prinses ook zo leuk, denk ik!

Deze novelle was bij mij echt een succes. Ik heb nu een wat beter beeld dan Maxon dan ik voor het lezen van hem had en ik vond het erg leuk om te zien hoe hij reageerde op de meisjes van de Selectie. Vooral leuk om te zien wat hij van America vond, natuurlijk! Hoe woedend hij was toen ze hem beschuldigde van betasting! Maar goed dat hij haar leuk genoeg vond om te laten blijven…

 ★★★★☆

… maar Aspen werd steeds irritanter

Deze novelle speelt zich af tijdens De Elite. Ik was geen grote fan van Aspen, dus ik was erg benieuwd wat ik ervan zou vinden wat uit zijn perspectief te lezen. Ik moet zeggen dat ik aardig teleurgesteld ben. Ik kreeg echt het gevoel dat Aspen een soort van geobsedeerd was met America. Tijdens het lezen van de boekenserie zelf had ik geen idee hoe jaloers hij was tijdens zijn tijd in het paleis. Ik kreeg zowaar een nog grotere hekel aan Aspen dan ik al had. Toch vond ik hem in De Prinses erg leuk! Gelukkig heeft hij een goede ontwikkeling doorgemaakt in zijn latere leven, haha…

Nope, deze novelle was geen succes bij mij. Met de schrijfstijl is op zich niks mis, die is net zo fijn als de hele serie. Maar ik vond het echt niet leuk om vanuit Aspens perspectief te lezen. Ik verveelde me dood tijdens het lezen van De Lijfwacht… Toch gek, want in De Prinses vind ik Aspen echt leuk, typisch zo’n vriend van de familie! Ach, ik kan niet alles hebben.

★★☆☆☆

Surprise!

En na de twee novelles stond me nog een verrassing te wachten. Bonusmateriaal! Een interview met Kiera Cass, dat vond ik echt heel leuk om te lezen. Verder staan er nog de stambomen van de familie Schreave en Illea, van de familie Singer en de familie Leger, de lijst met alle 35 meisjes die meedoen aan de Selectie en een extra uitleg van de kasten in. Heel interessant, vooral om te zien hoe mensen zomaar in een kaste werden geplaatst en een andere achternaam kregen. Leuk!

Dus, vond ik dit boek leuk! Jazeker! De Prins vond ik echt super, maar helaas viel De Lijfwacht me flink tegen. De Prins gaf ik vier sterren, De Lijfwacht twee. Het gemiddelde is drie, maar door het bonusmateriaal aan het einde van het boek worden het er vier, want daardoor vergat ik mijn teleurstelling van De Lijfwacht een beetje. Op naar de volgende novelles!

★★★★☆

 

Advertenties

3 gedachten over “De Prins en de Lijfwacht – Kiera Cass

  1. Ik ga binnenkort de eerste drie boeken herlezen, maar dan in het Nederlands, en dan de novelles erbij en natuurlijk de laatste twee delen, die ik nog niet gelezen heb!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s