Fantasy·Young Adult

City of Lost Souls – Cassandra Clare

City of Lost Souls - Cassandra ClareNederlandse titel: Stad van Verloren Zielen
Serie: The Mortal Instruments #5

Alle Shadowhunters zijn op zoek naar Sebastian en Jace, maar Clary moet nog vrijgesproken worden. Uiteindelijk gebeurt dat, maar dan blijkt The Clave voorrang te geven aan een andere missie, de pogingen om Sebastian en Jace te vinden worden gestaakt. Clary, Simon, Alec, Isabelle, Magnus, Maia en Jordan blijven doorzoeken. Clary weet Jace op te sporen, maar zet dan haar leven op het spel om de jongen van wie ze houdt te redden. Maar kán ze hem wel redden? Is hij niet gelukkiger zonder haar?

Speaking of hope, did you see that shot Alec got off with his bow? That’s my boyfriend.”  

Nadat ik deel 4 uithad, ben ik meteen begonnen in deel 5 van The Mortal Instuments. Mijn TBR Jar werd even aan de kant gezet, want ik kon gewoon niet meer wachten! Jace is aan het einde van City of Fallen Angels plotseling verdwenen, dus ik kon écht niet anders dan mijn ereader stevig vasthouden en meteen doorklikken naar City of Lost Souls…

Deel 5 begon al een stuk later dan het moment waarop deel 4 geëindigd was, volgens mij zijn we dan al twee weken verder. Het verhaal lijkt een beetje moeilijk op gang te komen, maar al snel wagen de personages zich weer in de gevaarlijke wereld van demonen en engelen en wordt het steeds spannender. Ik heb geen één moment gehad waarop ik mijn aandacht verloor. Natuurlijk gebeurde er ook wel eens niet zo veel, maar ik bleef nieuwsgierig.

Kill me, little sister. Kill me and you kill Jace, too.”

Sebastian en Jace. Broers?

Ik wist dat Sebastian slecht was. Kom op, Max was fantastisch, en hij… Nou ja, laten we het erop houden dat ik Sebastian aardig haatte, net zoals de rest van “team good”, om Simons woorden maar even te gebruiken. Toch begon ik onbewust te hopen dat hij veranderd was, net als Clary dat hoopte. Maar er bleef altijd een stemmetje roepen dat Sebastian niet kon veranderen. Clary vond ook aanwijzingen in het huis waaruit bleek dat hij nog net zo slecht was als hij altijd geweest was. Jace, daarentegen, leek wél veranderd te zijn. Hij was verbonden met Sebastian, maar hij leek nog steeds Jace. Net als Clary raakte ik heel erg in de war, en Cassandra Clare liet mij echt geloven dat hij hopeloos verloren was. Toch waren er af en toe tekenen van de echte Jace…

Ondertussen…

Ondertussen doen Simon, Isabelle, Magnus, Alec, Jordan en Maia er ook van alles aan om Jace terug te krijgen. Al snel haken Maia en Jordan af om iemand anders te redden, maar ik vond de verhaallijn van Magnus, Alec, Izzy en Simon minstens zo spannend als die van Clary. Eerst roepen ze een demon op, maar dat ze later zo ver zouden gaan om een hemels zwaard te krijgen… Deze verhaallijn is niet alleen spannend, maar ook frustrerend. Alec was echt niet slim bezig! Kom op, het was zó te verwachten dat Magnus achter zijn plannen zou komen. En hoewel Magnus veel door de vingers ziet, kon hij dit toch niet zomaar voorbij laten gaan. Mijn hart brak dan ook echt bij de woorden die Magnus tegen Alec zei in de stationstunnel.

Maar er gebeuren ook vrolijke dingen! Ik werd heel erg blij van Izzy en Simon. Er bloeit echt iets op tussen die twee, en dat werd tijd. Ik denk trouwens niet dat het goed gaat komen met Maia en Jordan. Ik denk dat Maia hem, ondanks dat ze het hele verhaal nu weet, nog steeds niet helemaal heeft vergeven en dat dat ook nooit echt zal gebeuren.

No one blames her.
That never matters,” said Alec. Not when you blame yourself.”

Komt alles dan toch nog goed?

Het einde vond ik een beetje afgeraffeld. Alles gebeurde opeens in één keer, en iedereen leek er wel  heel goed vanaf te komen. Ja, Magnus raakte gewond. Ja, Sebastian wist te ontsnappen. Maar eigenlijk overleefden alle goede personages het. Toch waren er wel een paar dingen die pijn deden. Het eerste is Amatis. Ik hoop echt dat alles teruggedraaid kan worden, en dat de Shadowhunters die veranderd zijn in de Dark Shadowhunters weer normaal kunnen worden. Want Amatis, die al zoveel mee heeft gemaakt, die weer dichter bij Luke is gekomen en die eigenlijk de enige is die met Jace kan praten over de vader van Jace, mag niet doodgaan! Het tweede is de dood van Jace. Nou ja, niet echt, natuurlijk. Aan het einde van deel 3 had ik ergens wel een beetje verwacht dat hij terug zou komen, maar ik was bang dat hij nu wel echt dood zou zijn. Toen Clary heel lang bij hem bleef zitten, terwijl iedereen zei dat hij dood was, wist ik echter wel dat hij zou leven. Toch kreeg ik tranen in mijn ogen, want het leek zo echt…

Wát een spannend boek, alweer! Eigenlijk was dit boek gewoon fantastisch. Het einde was een knaller, al ging het wel heel erg snel. Dat was een beetje jammer. Maar dat ben ik alweer bijna vergeten, want de rest van het boek was perfect. Helaas is het volgende deel al het laatste, want ik zou wel voor altijd deze boeken willen lezen…

★★★★★

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s