Tags

Young Adult Tag

Ik werd een tijdje geleden door Marcia getagd door de Young Adult Tag. Je hebt hem misschien al ergens voorbij zien komen. Ik vond hem superleuk, dus bedankt Marcia!
Ik beantwoord in deze tag vragen over Young Adult boeken. Ik heb ze best uitgebreid beantwoord. Gewoon, omdat het kan en omdat ik hou van YA boeken! (joh)

Deze tag kom ik de laatste tijd al vaak tegen: The Young Adult Tag. Superleuk, er zitten echt van die denkvragen bij. Ik was dan ook heel blij toen Marcia mij tagde, want ik wilde deze tag graag invullen!

 1. Wat is je favoriete personage uit een Young Adult boek?
  Haha, hier gaan we al. Wat heb ik lang getwijfeld over het antwoord op deze vraag, zeg! Ik vond Tris van Divergent echt een heel fijn personage, maar in de loop van de serie vond ik haar steeds irritanter worden. Clary van The Mortal Instruments vond ik ook erg leuk, maar ze is niet helemaal mijn type. Ik ga voor Laia, van An Ember In The Ashes. Ze is wel dapper, maar bij alle moedige dingen die ze doet is ze toch doodsbang. Dat vind ik in de wereld van het boek heel realistisch, waardoor ik me heel goed in haar kon inleven.
 2. Welk Young Adult boek is naar jouw mening het best verfilmd?
  Ai, ook een lastige. Ik hou van films, maar ik kijk ze niet zo vaak, haha! De verfilmingen van The Hungergames, Catching Fire en Mockingjay: Part 1 vond ik erg goed. Toch denk ik dat Mockingjay: Part 2 mijn favoriet is. Ik had de boeken twee keer gelezen en de film leek heel erg op het boek, maar toch wist de film me telkens te verrassen en me heel bang te maken!Mockingjay - Part 2
 3. Hoeveel delen zou jouw ideale Young Adult serie tellen?
  Eeeh… Tja, op deze vraag heb ik geen duidelijk antwoord. Dat verschilt bij mij namelijk gewoon per serie. Over sommige series zou ik echt eeuwen kunnen doorlezen, dus dan vind ik het soms echt fijn als de serie uit iets van zes boeken bestaat. Dat is echter zelden het verhaal. Zelfs The Mortal Instruments, één van mijn favoriete series, was misschien beter geweest als hij bestond uit vier boeken, of misschien zelfs een trilogie. Soms is een verhaal ook gewoon klaar, en dan moet je als auteur niet nog tien boeken gaan schrijven omdat het kan. Schrijf dan een spin-off, als je verder wilt in een bepaalde wereld. Maar als je te lang doorschrijft over dezelfde personages, kunnen ze minder interessant worden. Maar soms heb ik het omgekeerde! Dan heb ik het gevoel dat er heel veel gebeurt in het laatste boek van een trilogie, en dan wordt het een beetje afgeraffeld. Op zo’n moment denk ik wel eens: “Maak de serie alsjeblieft een boek langer!” Bij mij ligt het er dus echt aan over welke wereld en personages een serie gaat.De Grijze Jager serie - John Flanagan, een serie van 12(!) boeken
 4. Wat is jou favoriete Young Adult van Nederlandse boeken?
  Ik heb wel wat Nederlandse YA’s gelezen, namelijk de boeken van Mel Wallis de Vries en Loverboys van Helen Vreeswijk. Die boeken zijn niet echt mijn types, maar ik vond ze zeker vermakelijk.
 5. Welk Young Adult boek wordt naar jouw mening ondergewaardeerd?
  Een echt ondergewaardeerd boek, daar kan ik niet op komen. Maar er is wel een boekenserie die de hele tijd wordt afgerekend op de schrijfstijl. Ik heb het over de Chaos Trilogie. Ik lees veel mensen die het lastig vonden dat er expres spelfouten in het boek werden gemaakt en de een beetje schreeuwerige manier van schrijven. De spellingsfouten vind ik juist heel erg mooi gedaan, aangezien het hoofdpersonage, Todd, analfabeet is. En de “schreeuwerige” schrijfstijl hoort bij het verhaal, aangezien Herrie één grote stroom van woorden is die iedereen kan horen. Ik vind het juist ontzettend gaaf dat een auteur een schrijfstijl kan creëren die perfect bij het verhaal past. Het verhaal is origineel, dus de schrijfstijl wordt daardoor vanzelf ook origineel!Chaos Trilogie
 6. In welke fictieve wereld (uit een Young Adult boek) zou jij wel een dagje willen doorbrengen?
  DE HARRY POTTER WERELD. Geen twijfel mogelijk. Ik kan leren toveren, naar Hogwarts gaan, een bezoekje brengen aan Diagon Alley en… *leest nog eens goed* O. Eén dag maar? Oké, eeehm. Ik koop gewoon een toverstok en ga meteen door naar Hogwarts. Dan oefen ik thuis wel verder… 😉
 7. Aan welk Young Adult personage heb jij de grootste hekel?
  June uit Legend. Ik vond haar arrogant, harteloos en ongeloofwaardig. Ik vond het hele boek niet zo goed, trouwens…
 8. Waar koop jij meestal Young Adult boeken?
  Via Bol.com (saaiheid), omdat het lekker makkelijk is. Af en toe via marktplaats, omdat het lekker goedkoop is. Ik heb Cruel Beauty via The Book Depository gekocht, daar worden Engelse boeken goedkoop aangeboden. Het duurde eventjes voor het boek er was, maar hij was in prima staat! Toch denk ik niet dat ik daar heel vaak boeken ga kopen. Maar het is handig, aangezien er op marktplaats vooral vertalingen te koop zijn. Toch ga ik het liefst naar de boekhandel. Het ruikt er lekker, het is er lekker rustig en ik kan meestal vinden wat ik zoek. Eigenlijk ga ik alleen naar de boekhandel als ik al weet wat ik wil kopen.
 9. Welk onderwerp zie je het liefste terug in Young Adult boeken?
  Je hebt misschien al eens gelezen dat ik een grote fan ben van YA Fantasy en YA Science Fiction. Ik lees dan ook vooral boeken uit dat genre, met af en toe een Contemporary YA. Dus, het liefst een wereld die niet bestaat, met een vleugje liefde. Niet teveel. Als je als auteur een boek weet te schrijven uit het genre Fantasy of Science Fiction, met veel spanning, een beetje romantiek, maar met een verhaal dat niet alleen om de liefde draait, ben ik meteen fan.
 10. Van welk Young Adult boek moeten ze van jou echt een film maken?
  Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children komt dit jaar nog uit (faaaangirling!), dus ik noem wat andere favorieten op! De Chaos Trilogie is echt geweldig, dus ik zou het super vinden als die verfilmd zou worden. Het wordt wel lastig met de Herrie, maar met alles wat ze tegenwoordig kunnen… Moet lukken, toch? Verder was ik ook helemaal fan van Duizend stukjes van jou. Het tweede deel van de serie moet nog uitkomen in het Nederlands, maar ik weet zeker dat de hele serie fantastisch gaat worden. Ik ben erg benieuwd hoe ze de andere dimensies zouden namaken en ik kijk nu al uit naar de dimensie van het romantische Rusland. Hoewel het futuristische Londen en de onderwaterwereld me ook super lijken. Dit kan een spannende film worden, echt waar!

Poeh poeh, wat heb ik weer veel getypt. De langste, maar ook de leukste tag die ik ooit heb ingevuld. Omdat ik hem zo leuk vind, tag ik Joost!

Advertenties

12 gedachten over “Young Adult Tag

     1. Ik heb het lezen van mijn mama dus ergens is het niet zo een verrassing dat we hetzelfde genre graag lezen 😉 Wat ik vooral een voordeel vind aan het wachten tot het volgende boek in een serie is dat je tijd hebt om het eerste/tweede deel van een andere serie te lezen. Het is een vicieuze cirkel 🙂

      Liked by 1 persoon

 1. De Chaos Trilogie wordt inderdaad ondergewaardeerd, dit is echt één van mijn favoriete boeken! Ik vroeg ook aan de uitgeverij waarom ze niet meer van Patrick Ness gingen vertalen, maar ze zeiden dat hij niet goed verkocht wordt. Dat ligt zeker niet aan zijn boeken, want hij schrijft fantastisch!
  En bedankt voor het taggen! Vooral de reden waarom je tagt is awesome B)

  Liked by 1 persoon

  1. Toch zonde, want de serie is echt fantastisch! Ik vroeg me inderdaad al af waarom ze de novelles niet ook hebben vertaald, maar daarom dus. Echt jammer, het liefst zou ik iedereen die boeken voor hun neus duwen en eisen dat ze ze moeten lezen! 🙂

   Like

 2. Leuk dat je de tag hebt overgenomen! Inderdaad is de Chaos Walking trilogie veel te onbekend.. echt jammer, want deze boeken zijn echt awesome! De films van The Hunger Games heb ik stiekem nog altijd niet allemaal gezien.. oeps!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s