Films

Serie: Shadowhunters

Iedereen had het erover. TMI fans keken reikhalzend uit naar 13 januari. Mensen die de boeken niet gelezen hadden, wilden tóch de serie zien, aangezien iedereen het erover had. Shadowhunters. Ook ik keek al erg lang uit naar de serie. De verfilming van echt eerste boek vond ik echt afschuwelijk, dus ik hoopte echt dat de serie goed omgezet zou kunnen worden in beelden. Toch was ik ergens bang dat het mis zou gaan. Als de film zo slecht was, wordt de serie dan niet ook een teleurstelling? Misschien is deze serie gewoon niet zo goed te verfilmen… Misschien kunnen alleen je hersenen het realistisch maken, maar kunnen mensen dat niet? Toch ging ik kijken, want kom op, het is The Mortal Instruments!

De eerste aflevering…

Ik ging kijken, en na de eerste aflevering was ik echt een beetje sprakeloos, om meerdere redenen. Ik ben een enorme fan van de acteurs! Isabelle is precies zoals ik me had voorgesteld, en het contrast tussen haar in Clary is precies zoals in de boeken. Clary is mooi, maar vergeleken met Isabelle is ze toch wat klein en sprieterig. De rest van de cast vond ik ook erg goed. Ik ben geen expert op het gebied van acteren, maar zelfs ik merkte dat alles een beetje houterig begon. De acteurs hadden tijdens het spelen zowat een blanco gezicht, en niets kwam echt geloofwaardig over. De enige die mij echt overtuigde was Simon. Hij is net zo’n computernerd als in de boeken, maar zijn opmerkingen zijn altijd raak, en ik kon erg om hem lachen!

Wat me ook opviel was de kleding van Isabelle. In de boeken droeg ze altijd jurkjes, maar toch niet zúlke jurkjes? Ze kwam op mij een beetje ordinair over, terwijl dat volgens mij niet echt de bedoeling was. In de loop van de serie gaat ze andere kleding dragen, om haar moeder tevreden te stellen. Die kleding was ongeveer wat ik me had voorgesteld, niet dat wat ze in de andere afleveringen droeg. Alec vind ik erg goed neergezet. Zijn ongemakkelijke, maar beschermende manier van doen was heel schattig. Jace vond ik aan het begin wat minder. In de boeken maakt hij van die geweldig sarcastische opmerkingen, maar daar komt in de serie niet zoveel van terecht. En de grappen die hij wél maakt, zijn gewoon niet grappig!

Wat ik ook raar vond is hoe modern The Institute was. Overal computers en heel veel andere mensen, terwijl het juist een ouderwets, verlaten oord hoorde te zijn! De bibliotheek, die miste ik echt. Dan wil ik nog wat zeggen over die special effects. Want kom óp zeg, wat was dat nou? Ik had echt het gevoel dat ik naar een tekenfilm keek! En de Seraph Blades lijken gewoon plastic zwaardjes met een lichtje erin!

Doorkijken? YES!

Dat was mijn eerste indruk, misschien niet erg positief. Toch keek ik door, en het werd steeds beter! Het acteren werd beter, ik kon steeds meer lachen om grappen, het werd romantisch en Magnus kwam voorbij. Hij is gewoon perfect (met zijn glittertelefoon!). Zijn manier van doen is gewoon zo…. Magnus! En Malec is gewoon fabulous. Ook werd het nog spannender en ik deed iets wat heel verstandig is bij het kijken van deze serie: Ik kon de boeken even loslaten. Want op heel veel punten verschilt de serie enorm met de boeken. En het wordt alleen maar erger, dus het beste is gewoon als je de serie niet meer vergelijkt met de boeken. Geloof me, dan is Shadowhunters een stuk leuker om te kijken.

De tweede helft van de serie is namelijk heel anders dan de boeken. Ten eerste komt Lydia Branwell er in voor. (Hoorde je hoe ze vertelde over Henry Branwell en hoe hij de Sensor heeft ontdekt? #The Infernal Devices) Zij en Alec gaan trouwen, maar uiteindelijk gaat hij toch met Magnus. Sommigen zullen zich afvragen: “Waarom die hele bruiloft? Dat is toch nergens voor nodig?” Maar ik vond het juist wel goed. In de boeken lees je niet zoveel over hoe Alec en Magnus langzaam verliefd worden. Het komt redelijk uit het niets. Om tóch duidelijk te maken dat er iets bloeit tussen die twee, is de bruiloft juist heel erg slim. Iedereen zag het natuurlijk al van verre aankomen, dat Alec de bruiloft af zou blazen, maar het is wel lekker romantisch, toch?

Aflevering 10

Aflevering 10. Die aflevering verdient een apart stukje. Weet je nog niet over welke ik het heb? Die rare. Met dat parallelle universum. Wat was dat voor een aflevering?! Hij was super raar! Maar geef toe, hij was wel heel grappig. De enige die nog normaal was, was Simon. Nog net zo nerd als altijd. Maar Izzy, die net zo’n nerd is geworden, en Alec, die echt een gentleman is, en de ongemakkelijkheid van Jace… Hilarisch, gewoon. Hebben jullie ook gehoord dat Alec tegen Magnus zei: “Playing hard to get, huh? I love a challenge.” Dat is precies wat Magnus tegen Alec zei in een van de eerste afleveringen, haha!

De finale

Ondanks de twijfels die ik had na de eerste aflevering, keek ik toch op tegen die laatste. De laatste alweer, daarna moeten we nog laaaaang wachten tot seizoen 2… Ik verwachtte er veel van, alleen wist ik niet precies wat er zou gaan gebeuren. Het zou een verrassing worden, aangezien alles zou anders was. Clary en Jace wisten al dat ze broer en zus waren, dus dat kon niet meer gebruikt worden als plot twist. Ik was benieuwd. Maar na het kijken van de laatste aflevering was ik zwaar teleurgesteld. Er gebeurde helemaal niks. Ja, Jace is weg, maar die komt wel weer terug. Dat is letterlijk wat ik dacht. En Simon die tegen Clary zegt dat ze er alles aan gaan doen om Jace terug te krijgen? Clichéééé! Toch jammer. Deze serie was vernieuwend en toch wel vermakelijk. Ondanks alle verschillen met de boeken vond ik hem hartstikke leuk. Maar ik miste het vuurwerk aan het einde.

Ik ben enorm blij met deze serie! Misschien is hij niet van een hele goede kwaliteit, maar als je de boeken loslaat is hij echt leuk! Vergelijk hem liever met de film, dan ben je meteen al een stuk positiever. Toch jammer dat die laatste aflevering me helemaal niet wist te pakken. Als dat was gebeurd, was ik alle minpunten van de serie meteen alweer vergeten. Nu blijven ze me bij, plus de teleurstelling na het kijken van de finale. Maaaar, ik kijk uit naar 2017, als het tweede seizoen uitkomt!

Shadowhunters

Shadowhunterstv

 

Advertenties

3 gedachten over “Serie: Shadowhunters

  1. Leuk stuk! Ik heb de boeken niet gelezen maar ben de serie wel gaan kijken en die vond ik verrassend leuk! Waarschijnlijk juist door het ontbreken van ervaring met de boeken haha.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s