Fantasy·Young Adult

City of Fallen Angels – Cassandra Clare

City of Fallen Angels - Cassandra ClareNederlandse titel: Stad van Gevallen Engelen
Serie: The Mortal Instruments #4

Valentine is verslagen, en misschien nog wel beter: Clary en Jace kunnen eindelijk samen zijn. Het leven gaat weer zijn normale gangetje, voor zover het normaal kan zijn na alles wat er gebeurd is. Toch lijkt Jace erg van slag te zijn door alles, hij moet erachter zien te komen wie hij is, maar hij is bang dat hij te veel op Valentine lijkt. Ondertussen wordt Simon meerdere keren aangevallen door rare mensen, worden er meerdere lijken van oude Cirkelleden gevonden en krijgt Clary steeds meer het gevoel dat ze Jace kwijtraakt.

The Mortal Instruments is fantastisch, vooral het derde deel is geweldig. Natuurlijk hoopte ik dat dit deel net zo goed zou zijn, maar ergens was ik bang dat het me teleur zou stellen.

What’s the point in wasting a perfectly good brick wall when you have someone to throw against it, that’s what I always say.”   

Wat zijn ze toch van plan?

Er was namelijk iets met dit boek waar ik al bang voor was voor ik erin begon: De personages hadden geen doel. In City of Bones waren ze op zoek naar The Mortal Cup, in City of Ashes waren ze op zoek naar Valentine, in City of Glass moesten ze Valentine tegenhouden. Maar hier? Valentine is dood, Sebastian ook (ten minste, daar moeten we maar van uit gaan. Ik had zo mijn twijfels, de personages ook), dus wat is de bedoeling van dit verhaal? De personages zouden hun “oude” leventje weer oppakken, maar dan? Natuurlijk gebeurden er dingen die niet normaal waren: Simon, met zijn Mark of Cain, Camille die hem een voorstel doet, de geheimzinnige aanvallers, Jace die zichzelf verliest in nachtmerries, Simon die zijn zelfbeheersing verliest, een nieuw personage (waar Maia niet blij mee is)… Maar voor de rest? Meh. Ik miste echt de drive van de personages.

Is this the part where you tell me you’re secretly in love with me? Vampire mojo strikes again.”   

En dan…

Maar Cassandra Clare zou Cassandra Clare niet zijn als er tóch een cliff hanger komt! De laatste 100 bladzijden zijn bloedstollend spannend, ik wilde supergraag dat mijn ogen sneller konden lezen, want maaaaaan het was gaaf! Alles komt bij elkaar, wat zorgt voor een enorm spannend effect. Ik schrok echt van Jace, en van Sebastian! Ik wíst dat hij terug zou komen, maar ik bleef toch hopen dat het niet zou gebeuren. Eerst leek het er ook sterk op dat het niet zou gebeuren. Lilith werd op sluwe wijze verslagen, en er vielen geen doden. Maar toen Clary tegen Jace zei: “I’ll be back in five minutes. Just five minutes, okay?” wist ik dat het mis zou gaan.

Eerst kon ik even bijkomen in de scène waarin Izzy, Simon, Alec, Maia, Jordan en Clary elkaar weer ontmoeten. Ook komen de andere Shadowhunters, dus ik begon me al helemaal veilig te voelen. Toen kwam ik bij het laatste hoofdstuk en sprong ik terug naar Jace. NEEEEE! Dat is wat ik dacht. Heel mooi werd beschreven hoe Jace zichzelf niet meer kon besturen, de walging van zichzelf, en zijn overgave. Heel mooi, maar afschuwelijk. En na die laatste zin van Sebastian (“Now we are one, little brother, you and I. We are one.”) stortte ik van binnen in en eindigde het boek. Gewoon, poef. Met een cliff hanger. Geen vredig gevoel, nee, gewoon een gebroken hart.

Maar was het boek nou goed? Jazeker was het goed. Helaas vond ik het begin niet heel sterk, het verhaal moest echt op gang komen. Gelukkig werd de spanning na een tijdje langzaam opgebouwd en eindigde het met een fantastische cliff hanger. TBR Jar? Ja doei, ik lees gewoon meteen verder in deel 5!

★★★★☆

Advertenties

Een gedachte over “City of Fallen Angels – Cassandra Clare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s