Personal

Hoe ik op Pottermore terecht kwam

Nog niet heel lang geleden schreef ik een post over hoe ik op Hebban terecht kwam. Laatst ontdekte ik een nieuwe site, namelijk Pottermore.

Ik ben een enorme Harry Potter fan en dat is ook geen geheim. Bijna alle boeken die ook maar een klein beetje op Harry Potter boeken lijken worden vergeleken met de zevendelige serie (en ze verliezen gewoon altijd). In comments die ik geef op tags waar HP in voorkomt, staat bijna altijd: Harry Potter is gewoon fabulous. Of zoiets. Op de vraag waar bijna allee boekenwurmen struggles mee hebben, namelijk: “Wat is je favoriete boek?”, antwoord ik rustig: De Harry Potter serie. (Dat ik daar geen favoriet uit kan kiezen maakt niet uit, sshhht!) Het was dan ook een kwestie van tijd voor ik Pottermore ontdekte. Maar waarom nu pas? Zo’n Potterhead als ik zou die site toch veel eerder ontdekt moeten hebben?

Mijn zoektocht naar Pottermore

Dat is een lang verhaal. Oké, niet heel lang, maar dat klinkt gewoon leuk. Ik wist al heel lang van het bestaan van deze site. Je ziet hem vaak voorbij komen. Vroeger was het volgens mij een site waarin je een soort leerling aan Hogwarts kon zijn. Je kon in een afdeling gesorteerd worden, drankjes mengen en duelleren. Toen ik laatst even een kijkje nam, gewoon om te kijken of het iets voor mij zou zijn, kwam er echter een heel andere soort site tevoorschijn. “Ze zullen hem wel vernieuwd hebben,” dacht ik. Ik neusde wat rond, maar niet lang genoeg om de echte magie te ontdekken die zich verschool in de artikelen. Bovendien moest je een account aanmaken om alles te kunnen doen, en dan lijkt het weer alsof je aan iets heel ingewikkelds begint. Op dat moment had ik daar geen zin in, maar ik maakte een notitie dat ik wel terug zou komen. Maar ik zou Jet niet zijn als ik niet alles vergat. Dus ik vergat het. Zoals altijd.

En toen keek ik laatst wat rond op de website van Uitgeverij de Harmonie (de uitgever van de Nederlandse Harry Potter boeken), en daar stond een linkje naar de Nederlandse Harry Potter site. En dáár stond weer een linkje naar Pottermore! Dus ik kwam gelukkig weer op de site terecht! Het eerste wat me opviel was dat er weer een kiesceremonie was. De vorige keer dat ik op de “nieuwe” Pottermore terecht kwam was dat nog niet zo, dus waarschijnlijk was dat toen de site net vernieuwd was. Vol enthousiasme en nieuwsgierigheid klikte ik op the Sorting Hat. En toen kreeg ik natuurlijk de melding dat ik een account moest aanmaken. En toen heb ik het gewoon gedaan, hoor! Mijn interesse was gewekt.

Wat is Pottermore?

Ik zal proberen heel kort uit te leggen wat Pottermore nou precies is. Het is een site voor echt HP fans. Vroeger was het een website waar er een soort interactieve Harry Potter wereld te vinden was, maar nu is het een site vol informatie over Harry Potter. Niet alles is door J.K. Rowling zelf geschreven, maar er zitten zeker ook stukken tussen die door haar geschreven zijn. Dat is allemaal achtergrondinfo over onze magische wereld. Hoe geweldig?

De site is gratis. Zonder account kom je al heel ver, maar om ingedeeld te kunnen worden in een afdeling of een toverstok te krijgen, zul je je moeten aanmelden.

The Sorting Hat en Mr. Ollivander

Ik zeg altijd dat ik thuishoor in Ravenclaw. Daarom was ik benieuwd waar ik thuis zou horen volgend dé Harry Potter fansite. Soms zaten er hele rare vragen tussen, maar eigenlijk vond ik het wel geniaal. EN IK HOOR THUIS IN RAVENCLAW! Toen had ik de smaak te pakken, en ik ging naar Ollivander’s, om een toverstok te kiezen. Correctie: Om een toverstok míj te laten kiezen. Weer allemaal vragen, en toen kreeg ik gewoon een toverstok! Nou ja, in mijn hoofd, dan… Ik heb een stok van meidoornhout, met als kern een feniksveer, iets meer dan 12¼ inch lang en bijna niet flexibel. Wat houdt dat in?

Meidoornhout: Deze toverstokken zijn heel goed om helende spreuken mee uit te voeren, maar vloeken zijn er ook goed mee uit te voeren. (hehehe) Toverstokken van meidoornhout zijn moeilijk te beheersen, en Ollivander zou een meidoornhouten stok alleen in de handen van een getalenteerde heks of tovenaar leggen. Dat is belangrijk, omdat als de stok verkeerd gehanteerd wordt, de spreuk er aan de achterkant uit kan komen. Getalenteerd, zei je?
Feniksveer: De meest zeldzame kern, en de beste kern om de meeste verschillende soorten magie te verkrijgen. Deze toverstokken zijn het moeilijkst om je eigen te maken, omdat de feniks het meest onafhankelijke en kieskeurige dier is op aarde.
12¼ inch: Volgens Ollivander is het niet zo dat lange mensen een lange toverstok nodig hebben. Het gaat meer om persoonlijkheid. Als je een uitgesproken persoonlijkheid hebt en een beetje een dramatische stijl van toveren, heb je een grotere stok. Een kleinere stok is voor wat een wat elegantere manier van toveren. Mijn lengte is gemiddeld, dus dat klinkt prima.
Bijna niet flexibel: Mijn toverstok eigenlijk niet buigzaam, en dat betekent dat de stok zich moeilijk aanpast als hij wisselt van eigenaar. Hij is dus aan me gehecht!

Ik vind dit echt leuk! Pottermore klinkt heel wat professioneler dan één of andere quiz die door iemand in elkaar is gezet en waar heel veel spelfouten in staan. Ik kan nu met trots zeggen dat ik in Ravenclaw hoor en dat ik een toverstok heb. Yay!

Pottermore profiel.png

Pottermore

Ben jij een Potter fan? Ik raad je deze site zeker aan! Naast de kiesceremonie en het krijgen van een toverstok, zijn er nog zat andere dingen te beleven! Zo staat er van alles online over andere toverscholen dan Hogwarts, is er over heel veel HP personages informatie te vinden, kun je veel lezen over fabeldieren, lees je verhalen over de tovenaarsfamilies en kom je allerlei leuke dingen te weten die in de boeken nooit zo uitgebreid zijn besproken. Nu is er bijvoorbeeld veel te lezen over de film Fantastic Beasts and Where to Find Them en de theatervoorstelling Harry Potter and the Cursed Child. Verder zijn er ook nog gewoon leuke artikelen waar je om kunt lachen, en er komen heerlijke illustraties voorbij.

Ik vind het echt fantastisch! Het is heerlijk om gewoon even een uurtje die hele site te doorzoeken en allerlei nieuwe dingen te ontdekken. Er is genoeg te vinden, ik zal er nog lang zoet mee zijn. Dus, meld je aan! Ik ben benieuwd in welke afdeling jij zit! En er worden op de site steeds hints gegeven dat je binnenkort zelfs kunt kijken wat jou Patronus is. Ja. Een Patronus. Jóúw Patronus. Ga. Naar. Pottermore.

Had jij al eens gehoord van Pottermore?

Advertenties

10 gedachten over “Hoe ik op Pottermore terecht kwam

 1. Leuk stuk Jet! Ik ga binnenkort een stukje schrijven over de verschillende “wands”. Zou je het goed vinden als ik jou als voorbeeld noem daarvoor?

  Like

 2. Ik ben ooit lid geworden van Pottermore – toen het net nieuw was – maar heb er eigenlijk niets mee gedaan. Op de één of andere manier trekt Pottermore mij totaal niet. En misschien is dat maar goed ook, want zo heb ik veel meer tijd om andere boeken te lezen en bijvoorbeeld te bloggen 😉

  Like

  1. Haha, dat is natuurlijk waar. Maar ik kijk af en toe even, bij mij gaat er niet heel veel tijd in zitten. Toch vind ik het erg leuk om nog steeds dingen te ontdekken over Harry Potter, zeker omdat ik dacht dat dat nooit meer zou kunnen. 🙂

   Liked by 1 persoon

 3. Ik ken het. Ik heb me ook al laten sorteren, ik blijk ook een Ravenclaw te zijn. Ik heb me verder nog niet erg verdiept in de site, maar ik wil nog altijd wel die verhaaltjes lezen.

  Like

 4. Leuk stuk! Ik heb me er aangemeld, helemaal in het begin, maar toen vond ik het eigenlijk niet echt heel bijzonder dus heb er nooit meer wat mee gedaan. Ik wil het nog wel een keer goed bekijken, maar voorlopig heb ik mezelf daar nog niet toe gekregen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s