Personal

Waarom hou ik van Fantasy en Science Fiction?

“Van welke genres houd je het meest?” “Young Adult, en dan vooral Fantasy en Science Fiction. Ik vind Contemporary YA soms ook wel leuk, maar in principe lees ik Fantasy en Science Fiction.”

Daar is het. Mijn vaste riedeltje als antwoord op de vraag wat ik het liefste lees. Dat is nu al een tijdje zo! Maar ja, waarom hou ik daar nou zo van?

Verdwalen in een andere wereld

Heel simpel, namelijk: Ik hou er vooral van om in een andere wereld te zijn. Om dingen te ontdekken en me te verwonderen over de rare dingen die kunnen gebeuren in een ander universum. Om me af te vragen of kinderen in de toekomst echt de arena worden ingestuurd om elkaar te vermoorden. Om me te bedenken hoe het zou zijn als mijn broertje over twee jaar een brief ontvangt waarin staat dat hij naar Zweinstein mag. Om te fantaseren over hoe het is om vleugels te hebben, of om onsterfelijk te zijn, of om in een weerwolf te veranderen. Al die dingen (en nog veel meer) vind ik fantastisch. De ene keer wil ik dat die dingen echt kunnen gebeuren, maar andere keren vind ik het prima om er alleen over te lezen. Het maakt niet uit. Het zijn allemaal dingen die ik níét meemaak (of ze echt niet bestaan, daar durf ik niets over zeggen), en dat maakt het nou juist zo interessant. Veel interessanter dan verhalen over mensen in de echte wereld. Maar ik geef toe, soms vind ik die boeken ook mooi en ontroerend.

Extra bloggen over mijn favoriete genres

Mijn favoriete genres zijn dus Fantasy en Science Fiction. Toen ik met RabbitBookz begon, heb ik twee pagina’s aangemaakt met daar wat informatie over mijn twee favoriete genres. Daar staan echter geen subgenres bij, en die ga ik binnenkort wel behandelen, maar dan in aparte blogposts. En dan natuurlijk niet alle subgenres, maar alleen de bekende subgenres die ik vooral leuk vind, en dan kort wat informatie en de verschillen.

Ik kwam op het idee om dit te doen door het feit dat ik het altijd erg leuk vind om over mijn favoriete boeken en genres te lezen. Schrijven over boeken doe ik al, maar nu is het ook eens tijd voor de genres.

En waarom…?

Maar waarom doe je dit dan, Jet? Tja, omdat RabbitBookz gisteren een half jaar bestond! Misschien hebben jullie op Facebook al wel gelezen dat ik met iets “geheims” bezig was. Dit is dus een soort viering, een cadeautje voor jullie, voor mij, voor RabbitBookz. Ik organiseer geen winactie ofzo, maar ga gewoon extra veel bloggen, in de vorm van drie extra blogposts: Deze, de informatie over Fantasy en de informatie over Science Fiction. Verder blog ik gewoon zoals ik altijd blog: Twee boekrecensies en vrijdag komt er een tag online.
Dus, hopelijk vinden jullie het leuk om deze extra posts te lezen. Morgen die over Fantasy!

Rainbow Books.png

Advertenties

10 gedachten over “Waarom hou ik van Fantasy en Science Fiction?

  1. Ik ben zelf meer van de thrillers en andere boeken, maar wil me wel meer gaan verdiepen in dit genre. Ben dus benieuwd naar je volgende posts! En natuurlijk nog gefeliciteerd met je halfjarig bestaan (Ofja, van je blog) 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Ik heb ‘vroeger” ook best veel fantasy gelezen omdat ik de magie en het fantastische heerlijk vond, maar nu ben ik juist veel meer van het contemporary genre. Sciencefiction vind ik af en toe ook leuk, maar reken ik niet tot mijn favorieten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s