Personal

Mijn TBR Jar

Een tijdje geleden kwam ik bij Make It Personal een Reading Challenge Jar tegen. Lees Liekes blogpost voor meer informatie. Hij ziet er superlief uit, en alleen daarom wilde ik er ook al eentje maken. Maarja, zoals dat zo vaak gaat, heb ik het nooit gedaan.
Maar toen ik afgelopen weekend de TBR Jar bij Raising My Book tegenkwam, ben ik meteen begonnen. Ik ben namelijk iemand die heel saai een hele serie uitleest voor ze begint aan een ander boek, en daar wil ik graag verandering in aanbrengen. Afwisseling is goed, toch?

In deze blogpost laat ik zien hoe ik mijn TBR Jar heb gemaakt!

Je hebt nodig:

 • Een leuke pot
 • Veel leuke papiertjes
 • Een schaar
 • Een pen of potlood

TBR Jar

Zo, ik had mijn spulletjes al snel bij elkaar gesprokkeld. Deze potten hebben mijn moeder en ik heel erg lang geleden al gemaakt. Ik kan nu niet laten zien hoe ik ze gemaakt heb, maar er zijn erg veel leuke ideeën voor het versieren van potten op het internet te vinden. En natuurlijk zijn er ook een heleboel potjes die van zichzelf al leuk zijn!

Heb je een lange TBR-list? Zorg dan dat je veel papier hebt! Het leukste zijn natuurlijk de papiertjes met leuke printjes erop.
Dan knip je de papiertjes zoals jij ze wilt. Ik wilden ze het liefst allemaal even groot, maar omdat ik restjes gebruikte kwam dat niet altijd even goed uit. Die van mij zijn ongeveer 2 bij 6 cm.
Vervolgens schrijf je op ieder briefje een boek. Als je een Reading Challenge Jar maakt, kun je ook een opdracht opschrijven. (Lees een boek van Cassandra Clare, lees een groen boek, leen een boek uit de bieb, etc.) Ik heb ook de auteur erbij gezet.
Eerst wilde ik de briefjes niet dubbelvouwen, maar toen zag ik dat je wel héél duidelijk zag wat er op welk briefje stond, dus uiteindelijk heb ik dit toch wel gedaan.
Ik dacht dat ik genoeg briefjes had voor de grote pot, maar uiteindelijk paste het ook in het kleinere potje.

Omdat ik etiketjes van krijtbordverf op mijn potjes heb, heb ik er met een windowmarker (een soort krijtpen) TBR opgeschreven. Je kunt ook een papieren etiketje op je potje plakken, een touwtje om de bovenkant binden met een labeltje eraan of iets op de deksel schrijven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

En dan ben je al klaar! ik heb mijn potjes niet meer hoeven maken en versieren, dus ik heb dit in een uurtje gedaan. Even werd ik moedeloos van het aantal briefjes, mar ik weet zeker dat het me gaat lukken!

En dan nu de vraag: welk boek ga ik na Insurgent lezen????

Tromgeroffel……..

Welk boek ga ik lezen?

Cruel Beauty van Rosamund Hodge! Een tijdje geleden schreef Vanessa daar een hele enthousiaste recensie over (ik bedoel, 16 sterren?) en sindsdien staat hij op mijn TBR. Nadat ik Insurgent uitheb ga ik hem lezen! Yay!

Heb jij een TBR Jar?

 Volg RabbitBookz via Bloglovin’ en Facebook!

Advertenties

13 gedachten over “Mijn TBR Jar

  1. Ik eigenlijk ook, en ik als ik zeker weet dat ik het niet leuk ga vinden stop ik het briefje wel terug, omdat ik het wel leuk moet vinden om een boek te lezen. Maar het leek me leuk om eens iets nieuws uit te proberen. En misschien heb ik van tevoren geen zin in een boek, maar word ik later juist helemaal verrast!

   Like

 1. Heel leuk! Ik heb zo een Happy Jar waarin ik papiertjes steek met de leuke dingen die dit jaar gebeuren en dan bij Nieuwjaar herlees ik ze allemaal. Dacht er ook een artikel over te schrijven eigenlijk… En misschien moet ik ook maar een TBR Jar maken. De lengte van mijn ‘nog te lezen’ lijstje maakt me soms moedeloos 😅

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s