Other Books

Other Book: Blogboek

Hier is weer een recensie over een Other Book! Vorige week zette ik er ook al eentje online, maar deze kon écht niet meer wachten. Deze recensie gaat namelijk over het Blogboek. Ik heb het voor Sinterklaas gekregen, en ik kan je alvast zeggen: Het is een prachtcadeau! Het Blogboek is een boek vol met blogtips. Tips voor beginnende bloggers, maar ook voor ervaren bloggers. Alles staat erin! Het is geschreven door Kelly Deriemaeker, en zij is zelf ook een blogger. Vanaf 2004 blogt ze op haar persoonlijke blog, Tales From The Crib. Het móéten wel goede tips zijn, toch? Als je al zo lang blogt… Ik zal zeggen wat ik ervan vind.

Ten eerste, de vormgeving. Die is gewoon te gek. Het boekje ziet er vrolijk uit, van buiten, én van binnen. Veel kleurtjes en figuurtjes, mooie patroontjes, maar het is wel overzichtelijk en blijft redelijk strak. Kortom: Helemaal mijn stijl. Ik word er iedere keer dat ik erin kijk weer vrolijk van. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om hoe het eruit ziet. Het gaat om de inhoud, in dit geval over de tips. En die zijn gewoon heel erg handig!

Blogboek - Kelly Deriemaeker

Eerst gaat Kelly vooral in op het beginnen met een blog. Waarover ga je bloggen, waarom ga je bloggen en de blog basics. Dan over hoe je je kunt onderscheiden van aaaaaal die andere bloggers. Natuurlijk kun je niemand precies vertellen hoe je dat moet doen, want dat zul je toch echt zelf uit moeten vinden, maar je wordt wel aardig op weg geholpen. Verder staan er tips over hoe je een blog (makkelijk) kunt opzetten, welke programmaatjes en andere tools je kunt gebruiken bij het bloggen (en bij alles een fijne beschrijving over wat het precies is), hoe je geld kunt verdienen met je blog, en echt nog veel meer. Ik ga natuurlijk niet alles zeggen, want het fijne van dit boek is dat je het gewoon een beetje kunt ontdekken.

Je moet geen uitgebreide beschrijvingen verwachten waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Maar dat is helemaal niet erg, want de juist wat algemene informatie die in het boek staat zorgt ervoor dat je je een beeld kunt vormen en op basis daarvan kunt beslissen of het iets voor jou is. En je kent vast wel al die blogtips die je op internet leest (wees origineel, zorg voor een mooie lay-out, maak mooie foto’s, blablabla) maar waar meestal niet zoveel mee kunt. Dit is anders. Die tips worden in het Blogboek ook gegeven, maar er wordt ten minste uitgelegd hoe je dat zou kunnen doen.

Blogboek - Kelly Deriemaeker

 

Na ieder hoofdstuk zijn er twee bladzijden met de “experts”. Ervaren bloggers, die een kort stukje schrijven over hoe zij daarmee omgaan. Dus als het een hoofdstukje was over de vormgeving, dan praten de experts over hoe zij dat aan hebben gepakt. En – nu komt het – er staan meer dan 100 ideeën in voor je volgende blogpost! Het zijn hele simpele dingen, maar als je even zonder bloginspiratie zit werp je gewoon een korte blik op zo’n lijstje en ping! Daar heb je de volgende post! Handig, toch?

Voorin heeft Kelly geschreven dat je dit boek kunt lezen zoals ieder boek: van voor naar achter, maar je kunt het ook gewoon doorbladeren. Dat is wat ik gedaan heb. Ik bladerde er doorheen en stopte op de bladzijden waarin ik op dat moment geïnteresseerd was. Met het gevolg dat het na twee dagen alweer uit was! Maar nog steeds kijk ik er in, en het ligt op mijn bureau, dus als ik wat inspiratie nodig heb kan ik het er altijd even bij pakken. Dit boek is een echte aanrader voor alle bloggers, want ook ervaren bloggers kunnen hier nog wat aan hebben. Weet je dat niet zeker? Het is ook te leen in de meeste bibliotheken, én het is verkrijgbaar als e-book.

Het Blogboek is een boek waardoor je niet alleen je blog skills kunt verbeteren, maar ook een heleboel inspiratie opdoet! Blader er eens doorheen als je even geen zin meer hebt of als je niet weet waarover je wilt bloggen, en je krijgt er meteen weer zin in! Je hebt heel erg veel aan alle tips en voorbeelden!

Blogboek - Kelly Deriemaeker

Advertenties

6 gedachten over “Other Book: Blogboek

  1. Ik heb dit boek uit de bibliotheek geleend en heb er al een beetje doorgebladerd. Nog niet echt gelezen, maar wel de lijstjes met tips bekeken. Persoonlijk vond ik die tips een beetje standaard, maar hopelijk brengt het rest van het boek toch nog wat nuttige tips 😛 Momenteel lees ik trouwens How Blogs Work en dat is zeker een aanrader als je meer wilt lezen over bloggen!

    Liked by 1 persoon

    1. How Blogs Work heb ik al gereserveerd bij de bieb, haha! Tja, die tips zijn soms wel een beetje standaard, maar dat komt ook een beetje omdat wij boekenblogs hebben en niet zoveel over lifestyle posten! Ik maak geen foto’s van mijn ontbijt van deze week, want ja, dat past gewoon niet bij RabbitBookz! De verdere inhoud was voor mij wel heel erg handig. Ik ben dan ook een beginnende blogger, dus waarschijnlijk ontdek ik meer nieuwe dingen dan mensen die al wat langer bloggen.

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s