Personal

Hoe ik op Hebban terecht kwam

Afgelopen donderdag heb ik met mijn klas en mijn mentor pizza gegeten. Naast dat het heel erg lekker was, was het ook supergezellig! We hebben over veel dingen gepraat, maar de mensen naast en tegenover mij (vriendinnen én mijn mentor) waren ook leesfanaten. Ofwel: We hebben veel over boeken gepraat. Toen we gisteren het eerste uur geschiedenis van haar hadden, begon onze mentor over een 7Days Reading Challenge (er verscheen een glimlach op mijn gezicht) op Hebban (er ging een belletje rinkelen, dát ken ik!) waarbij iedere maand een aantal boeken werden verloot (ik ging wat rechterop zitten) in ruil voor een recensie. Toen keek ik triomfantelijk om me heen. Ha! Ik heb een blog!

Ik was al meteen van plan het te doen, dus thuis ging ik met mijn moeder naar de website van Hebban. Ik had er natuurlijk al eens van gehoord, maar ik wist eigenlijk niet precies wat het was. Ik heb geen Goodreads, maar volgens mij lijkt Hebban er wel een beetje op, alleen zijn er op Hebban ook nieuwtjes te vinden, en dus ook Challenges! Vandaag was het bericht over de 7Days Reading Challenge online gekomen, dus ik was ten minste zeker niet te laat voor het eerste boek van 2016: Anna door Niccolò Ammaniti. Eerst maakte ik een Hebban account aan. Alleen dat vond ik al leuk. Je moest natuurlijk je naam invoeren enzo, maar ook een beschrijving van jezelf (Ik heb ook een blog, RabbitBookz…), je favoriete genres, welke auteurs je zou willen volgen op Hebban en je favoriete boeken. Ook krijg ik nu twee keer per week een mailtje met nieuwtjes over Young Adult boeken, aangezien ik heb aan gekruist dat ik dat wel zou willen.

Maar goed, toen ik dat account had aangemaakt, ging ik natuurlijk door naar de Challenge. Iedere maand worden er 25 exemplaren van een bepaald boek verloot. De mensen die het gewonnen hebben moeten daar dan een recensie over schrijven. Ik zou dat dus op RabbitBookz doen, maar volgens mij moet de recensie ook op Hebban verschijnen. Als je het boek niet gewonnen hebt, moet je om de Challenge te voltooien het boek zelf weten te bemachtigen of lenen in de bieb en dan lezen. Als je namelijk alle twaalf de boeken hebt gelezen aan het einde van het jaar, kun je prijzen winnen.
Dat klinkt natuurlijk heel erg gaaf. Ik heb me ingeschreven voor de winactie van Anna.

Tja, en toen ik toch op Hebban was, heb ik ook maar een Reading Challenge aangemaakt. 60 boeken is mijn doel. Het jammere aan Hebban is dat er alleen Nederlandse boeken en Nederlandse vertalingen op staan. Ik lees ook heel veel Engels, dus dat is vervelend. Ik kan meestal gewoon de vertaling aanklikken, maar als ik boeken lees die niet vertaald zijn en die in 2016 ook niet vertaald worden, tellen ze helaas niet mee. Dus, dat betekent dat ik eigenlijk meer dan 60 boeken moet lezen!
Ook is er de Categorieën Challenge, waarbij er 50 categorieën zijn die je moet aankruisen. Jullie hebben er vast wel van gehoord.

Voor de rest heb ik wat recensies van RabbitBookz op Hebban gezet, heb ik het even flink gebruikt als Goodreads en staan er heel wat boeken op “wil ik lezen” en heb ik nog wat rondgesnuffeld op de site. Ik vind het erg leuk, en de 7Days Reading Challenge is gewoon fantastisch! Je kunt trouwens ook meedoen aan de Challenge zonder blog, want op Hebban kan iedereen recensies plaatsen.

Hier kun je informatie vinden over de 7Days Reading Challenge.
Hier kun je mijn Hebban profiel bekijken.
Hier kun je zien hoe ver ik ben met mijn Reading Challenge.

Ben jij al lid van Hebban?

 

 

Advertenties

17 gedachten over “Hoe ik op Hebban terecht kwam

 1. Klinkt superleuk! Ik zou er meteen aan meedoen als ik niet al een lijst had met boeken wiens schrijvers ik een book review heb beloofd. Dus we post-itten Hebban en plakken het voorlopig bij op het moodboard 😉

  Like

 2. Ik heb ook een Hebban-account: https://www.hebban.nl/!/selene#offset_0 Ik volg je nu ook daar (^-^)
  Voor de challenge heb ik 50 boeken opgegeven. Van boeken die ik in vertaling lees, vink ik gewoon de Nederlandse versie aan. Boeken die niet op Hebban staan, laat ik nog even liggen tot ik mijn challenge van 50 gehaald heb denk ik 😛 Heb er toch nog zat die ik er wel voor kan lezen!

  Like

 3. Ik heb geen Hebban omdat ik Goodreads actief gebruik en ik anders echt overspoeld word door alle verschillende sociale media haha. Maar het klinkt heel leuk ja! Hopelijk win je wat. 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s