Contemporary·Young Adult

Loverboys – Helen Vreeswijk

Loverboys Helen VreeswijkLisa en Kelly zijn twee normale meisjes van vijftien, maar als ze Mo ontmoeten, zijn ze bereid hun normale leventje helemaal om te gooien voor hem. Mo is een knappen en mysterieuze jongen en de twee vriendinnen worden smoorverliefd op hem. Hij doet alles voor hen, maar ondertussen hebben ze niet door dat hij ze tegen elkaar opzet en ze allerlei dingen laat doen die ze eigenlijk helemaal niet willen.

Ik heb dit boek gewonnen bij My Pink Fairytale. Eigenlijk is dit typisch zo’n boek dat ik zelf nooit zou kopen, maar wat ik wel even leuk vind om af en toe te lezen. Ik bedoel, het is heel erg anders dan Fantasy of Science Fiction, maar ook anders dan bijvoorbeeld romans als The Fault In Our Stars of Een heel bijzonder meisje.  Ik zal niet zeggen dat het echt niets voor mij is, want soms vind ik het wel leuk, maar het behoort ook niet tot mijn favoriete genres. Een jeugdthriller is dit, volgens mij. Toch ben ik aangenaam verrast!

Net zoals bijvoorbeeld de boeken van Mel Wallis de Vries las dit boek heel vlot. Hoewel het geen Fantasy was, was het toch bloedstollend spannend. Ik wilde weten wat er met Kelly en Lisa zou gebeuren, en iedere keer verbaasde ik me er weer over hoe dom ze zijn. Sorry, maar ik kan me echt niet voorstellen dat ik HIER in zou trappen. Zelfs als ik niet wist wat een loverboy was, dan zou ik snel genoeg doorhebben dat er iets niet in de haak was. Lisa en Kelly worden echt een soort slaafjes, en ze laten zich veel te makkelijk vertellen wat ze moeten doen.

Wel moet ik zeggen dat de thuissituatie van deze twee meiden niet heel prettig was: Kelly’s ouders hadden eigenlijk geen tijd voor haar, en Lisa’s ouders waren op een vervelende manier gescheiden. Ook dat vind ik moeilijk voor te stellen, dus ik kan niet zeggen hoe Kelly en Lisa zich voelden. Als dat erg genoeg is om verstrikt te raken in zo’n val, kan ik natuurlijk niet zeggen dat ze dom zijn. Dan is het meer dat ze zich zo eenzaam voelen, dat ze alles vastgrijpen wat op liefde en zekerheid lijkt. Ook als het geen echte liefde en geen echte zekerheid zijn.

Loverboys is spannend, dat staat vast, maar het is ook best heftig. De dingen die je leest, die Lisa en Kelly meemaken, die Mo hen aandoet, zijn echt wel heel erg. En het klinkt misschien heel onwerkelijk, maar er zijn echt mensen (waaronder ook kinderen) wie dit overkomt. Als ik daar over nadenk voel ik de rillingen over mijn rug lopen. Achterin staat hoe je een loverboy kunt herkennen. Ik las dit niet omdat ik wilde weten hoe je een loverboy kunt herkennen, maar om te kijken of ik die punten in het verhaal kon ontdekken. En ja, alles wat achterin staat, doet Mo ook en het is afschuwelijk. Wat ik wel fijn vond is dat de momenten waarop je geen details hoeft, je die ook niet kreeg. De schrijfster stopte precies op tijd met een hoofdstuk om ongemakkelijke leesmomenten te vermijden! 😉

Wat ik vooral ook heel sterk vond was het punt waarop de meisjes beseften dat ze erin geluisd waren en dat Mo alles had gelogen. Lisa had het zelf al door, maar toen ze echt bewijzen kreeg was ze er helemaal zeker van. Kelly kon het echter niet geloven, en toen ze bewijzen kreeg, was het voor haar in één klap over. Ik Daarom denk ik dat ik wat meer op Lisa lijk, want Lisa was slim genoeg om zelf ook al door te hebben dat er iets niet klopte, maar ze gaf later wel aan zichzelf toe dat ze toch nog iets voor liefde voelde voor Mo. Dat zou bij mij toch al wel snel over zijn, zeker als ik zelf ook al mijn twijfels had. Maar zij ging niet aan de drugs, zoals Kelly, en vertikte het om in de prostitutie te gaan, wat ik ook zou doen.

Loverboys was een spannend boek! Ik ben blij dat ik het gewonnen heb, want ik had het nooit uit mezelf opgepakt, terwijl ik het toch wel boeiend vond. Ik kon me goed inleven in de personages, ook al zijn ze zo anders dan ik. Als een schrijver zó schrijft dat iedereen zich in de personages zou moeten kunnen inleven, is dat een goed teken.

★★★★☆

Advertenties

5 gedachten over “Loverboys – Helen Vreeswijk

  1. Meestal lees ik niet echt dit soort boeken. Ik weet niet of het iets is wat ik zo uit de bieb zo pakken ofzo maar door deze recensie ben ik toch weer benieuwd! Want schrijven over dit thema lijkt me best wel pittig!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s