Personal

We raise our wands to you…

Gisteren kwam er afschuwelijk nieuws: Alan Rickman is helaas overleden. Iedereen weet het, en er is natuurlijk heel veel gedoe om. Waarom? Omdat hij een heel bekende acteur was. Dat is natuurlijk sowieso groot nieuws, maar het gaat hier niet om een gewone bekende acteur, maar om de acteur van Severus Snape. Meestal vind ik al dat gedoe om een overleden acteur een beetje onzin, maar ik kan nu niet anders dan meedoen. Hij speelde een hoofdrol in de verfilmingen van mijn favoriete boeken! Telkens als ik “Snape” zeg, hoor of denk, zie ik het gezicht van Alan Rickman voor me. Nou was Snape niet zo’n vrolijke rol, Alan Rickman heeft hem fantastisch weten te spelen en ik denk dat heel veel mensen er hetzelfde over denken.

Nu heb ik dus echt een raar gevoel. Snape is (spoiler) natuurlijk ook doodgegaan in het laatste boek en de laatste film, maar dat “vergat” ik altijd een beetje. In mijn Harry Potter wereld leefde hij nog, waarschijnlijk omdat hij uiteindelijk goed was in plaats van slecht, zoals ik daarvoor dacht. Dus net zoals Fred, Lupin en Tonks, denk ik niet aan Snape als “dood”. Nu niet alleen Snape dood is, maar ook de persoon van wie ik het gezicht voor me zie als ik aan Snape denk, voelt het heel definitief. Hij leeft nu eigenlijk niet meer voort in mijn Harry Potter wereld. En dat is waarom ik nu ook “rouw”. Omdat Alan Rickman bijna dezelfde persoon was als Snape. En nu zijn ze er allebei niet meer.

Snape quotes.png

Advertenties

8 gedachten over “We raise our wands to you…

 1. Snape was zeker één van de meest interessante personages uit de Harry Potter serie, één van de van wie ik het Rowling niet kon vergeven dat hem geen Happy End gegund was. Tot op het laatst heeft ze me laten twijfelen over of hij nu wel of niet een verrader was.
  Ik kan me je gevoel goed voorstellen. Misschien een goed excuus voor een Harry Potter marathon? 😉

  Liked by 1 persoon

  1. Geen slecht idee, eigenlijk! Helaas heb ik nu zoveel boeken op mijn TBR staan dat ik het niet over mijn hart kan verkrijgen om nú zeven boeken te gaan herlezen. Maar ik ken mezelf, en volgens mij herlees ik de boeken ieder jaar achter elkaar!

   Like

 2. ja echt spijtig nieuws.. Hoewel ik niet van HP films hou, heb ik ze wel allemaal gezien door manlief. Vond hem Snap zeker tof spelen…

  Nog bedankt voor je leuke reacties en je voorstel stukje! Erg gezellig en kom zeker vaker terug op je blog. Ik ga hier eens even rondneuzen…

  Liked by 1 persoon

 3. Ik ben een groot Harry Potter fanatiekeling, en ja, ik heb toch echt een traan gelaten. Verschrikkelijk, dit nieuws. Ook zo plotseling. Hij was natuurlijk onze Severus Snape, maar zo veel meer dan dat. Een geweldig goede acteur, die in meerdere films gestraald heeft. Ontzettend jammer, meer kan ik er ook niet op zeggen. But yes, I raised my wand to him.

  Like

  1. Mooi gezegd, ik vind het inderdaad erg jammer. Ik heb hem eigenlijk ook nooit Alan Rickman genoemd… Het was gewoon Snape. De enige andere film die ik heb gezien waar hij in speelde was Love Actually (ook alweer een hele tijd geleden), en ik zei serieus: “HEEEEEEEE DAT IS SNAPE! Hoe heet die acteur eigenlijk?”

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s