Other Books

Other Book: Harry Potter On Location + eigen foto’s!

Meer dan een half jaar geleden, hHarry Potter On Location.jpget was meivakantie, waren wij in Engeland. Ik was daar ook jarig (yay!), dus ik mocht een cadeautje uitzoeken! We gingen ook naar Lacock, een minidorpje met allerlei toeristische winkeltjes. Daar kwam ik dit boekje tegen, Harry Potter On Location. Als enorme fan van Harry Potter, was de beslissing al snel gemaakt: Ik zou dat boekje krijgen voor mijn verjaardag. Zo gezegd, zo gedaan. Een grappig weetje: Er staan van die rare schilderingen op omdat er niet zomaar afbeeldingen van mensen op een boek mogen verschijnen. Daar moet je bepaalde rechten voor kopen, en die waren waarschijnlijk te duur. Het ziet er misschien een beetje raar uit, maar het verhaal er achter is wel grappig, én het is een goede oplossing, natuurlijk.

De naam zegt het al: In dit boekje staan allerlei Harry Potter filmlocaties in Engeland, hoe gaaf is dat! Er staat een stuk geschiedenis bij over die plaats, maar er staat ook een hele beschrijving bij van welke rol die locatie in de films heeft. En plaatjes! Heel handig, anders kun je de plaatsen nooit vinden, geloof mij maar…
Natuurlijk keek ik er meteen in, en de reden waarom dit boek in Lacock te koop was, was natuurlijk omdat er daar ook een paar filmlocaties waren! Dus we gingen meteen op pad.

In Lacock staat Lacock Abbey. Daar zijn we helaas niet in geweest, volgens mij omdat het vrij duur was. Ik kon er ook geen mooie foto van maken door het hek, maar in het boek staan een paar afbeeldingen, en ik kan natuurlijk vertellen welke filmlocaties het zijn. Lacock Abbey kwam vooral voor in Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Harry Potter and the Chamber of Secrets en Harry Potter and the Half-Blood Prince.

Links is het lokaal waar Professor McGonagall lesgeeft in Harry Potter and the Chamber of Secrets. Ron en Harry komen dan te laat en denken dat McGonagall er ook niet is, maar ze heeft dan de gedaante van een kat aangenomen. In deel 1 is dat ook de kamer waar The Mirror of Erised staat.
Dan de afbeelding van de rechterbladzijde: Het plaatje linksboven is in de buurt van waar Harry naar de bibliotheek gaat en Mrs. Norris tegenkomt onder zijn Invisibility Cloak en waar Mrs. Norris zijn aanwezigheid lijkt te voelen, rechtsboven is het klaslokaal waar Snape les in Toverdranken geeft, en onderaan staat het lokaal van wie in deel 1 de leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten was, Professor Quirrell.

Harry Potter Location-Lacock Abbey.png
Wie droomt er nou niet van leskrijgen in de lokalen van Hogwarts…

Dan gaan we nu naar Gloucester Cathedral, in Gloucestershire. Het was een prachtige kathedraal, maar het kreeg natuurlijk iets extra magisch over zich heen toen ik wist dat er wat scènes zijn opgenomen. Linksboven zie je de gang waar de trol liep in deel 1, onderin de plaats waar Ron en Harry zich even verstopten totdat de trol voorbij was (ik had niet zulk goed licht en was toen nog niet van plan de foto op een blog te zetten, dus ze zijn niet prachtig). Boven in het midden zie je de ingang van de leerlingenruimte van Griffyndor, en rechts bovenin de muur waar Ginny deze tekst schreef: ´The Chamber of Secrets has been opened. Enemies of the heir… beware” en waar Mrs. Norris versteend aan de muur hing.

Harry Potter Location Gloucester Cathedral.png
Pas op voor trollen!

En hier mijn laatste vondst in Lacock, het huis van Professor Slughorn! Hier zoeken Dumbledore en Harry Horace Slughorn op, omdat Dumbledore wil dat hij weer op Hogwarts komt lesgeven.

Harry Potter Location-Professor Slughorn's Home.jpg
Hoe heette de wijk ook alweer? O ja, Badleigh Babberton!

Er is ook een hele makkelijke, namelijk Millennium Bridge! Aan het begin van de tweede (nu ruim een jaar geleden) was ik met onze Engels klas in London, wat natuurlijk superleuk was! We stonden naast die brug, en ik zat zo te staren en bleef maar denken: Ik ken die brug ergens van… Maar wat… “MENSEN! DIT IS DE BRUG VAN HARRY POTTER!!!!” Mijn vriendin, die net zo’n fan is als ik, begon samen met mij helemaal te fangirlen, haha! Voor de mensen die hem nog niet herkend hebben, dit is de brug die aan het begin van Harry Potter and the Half-Blood Prince wordt aangevallen door de dooddoeners. Hij wordt helemaal uit elkaar getrokken, zeg maar. Zoek maar op het internet ofzo… 😀
Het zijn misschien niet de mooiste foto’s, maar ze zijn wel van mezelf en dat vind ik nog steeds heel erg gaaf. Als we nog eens naar Engeland gaan, neem ik dit boek mee om hopelijk weer wat locaties te kunnen bekijken, en dan zal ik ze natuurlijk op RabbitBookz zetten! Je kunt dit boekje vast wel ergens op internet vinden, en waarschijnlijk ook wel andere boeken waar ook filmlocaties in staan.

Harry Potter Location-Millennium Bridge.jpg
Gelukkig staat de brug er hier nog wel…

 

 

Dan is er ook een vervelende mededeling, want Alan Rickman (de acteur van Professor Snape) is overleden. Natuurlijk weet iedereen het al, maar hier komt nog een korte blogpost achteraan waarin ik even mijn hart kan luchten…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s