Films

Film: City of Bones

Film-City of BonesVerfilming van het boek: City of Bones – Cassandra Clare

Ik had veel negatieve recensies gelezen over deze film, maar ik wilde hem enorm graag zelf zien, om er zelf een mening over te vormen. Toen hij (nu al een hele tijd geleden) op de TV was heb ik hem natuurlijk gekeken! En ik moet zeggen, ik ben aardig teleurgesteld. Dit is het eerste boek van één van mijn favoriete series, maar de boekverfilming die erbij hoort is echt prut. Sorry dat ik het zeg.

Het begon prima, gewoon het normale leven van Clary, totdat ze in die disco de moord gepleegd ziet worden. Ook de scène waar Jocelyn werd aangevallen vond ik prima, al zag de demon er heel erg anders uit dan in het boek beschreven stond. En toen begon het al. In het boek gingen Jace en Clary meteen naar het Instituut, maar in de film duurde het eeuwen voordat ze voor het eerst over de drempel stapte. En toen het zover was, was er al veel te veel gebeurd in een veel te korte tijd. Ik vraag me af of je het verhaal wel zou begrijpen als je de boeken niet hebt gelezen. Nog een reden waarom ik altijd eerst de boeken lees. Want ik kon er bij de film echt geen touw aan vastknopen. Erg jammer.

Ook is de film heel anders dan het boek. Er ontbreken niet echt dingen, maar er wordt aan de meeste scènes te weinig aandacht besteed, of ze zijn naar mijn mening onnodig veranderd. Zo snap ik niet waarom Simon niet in een rat veranderde maar werd opgehangen aan kettingen! (waarom?!) Het hele verhaal waardoor hij een vampier wordt klopt nu niet meer! En waar was Raphael? En ik kan me niet echt herinneren dat er demons werden opgeroepen aan het einde van City of Bones?  Het lijkt wel alsof ze gewoon extra actie wilden. En iets wat al helemaal niet klopt is dat Clary The Mortal Cup nog heeft in de film.
Ik heb maar één keer een rune getekend zien worden! Dat was toen ze het huis van Magnus binnengingen. Maar voor de rest heb ik er nergens eentje getekend zien worden. Alleen het resultaat werd gefilmd, maar niet het tekenen zelf…
O ja, en Clary staat 80% van de film met haar mond open. Why?!

Nu ik terugkijk naar wat ik net allemaal heb geschreven zijn er alleen negatieve dingen te vinden. Dat wil niet meteen zeggen dat de film geen positieve dingen bevatte. Maar het feit dat ik nog niks positiefs heb genoemd zegt veel, aangezien ik eigenlijk altijd meteen op zoek ga naar positieve dingen. Nu helaas niet. Het verhaal wijkt erg af van het boek (in mijn ervaring), en het wordt een beetje aan de kant geschoven voor de liefde tussen Jace en Clary.

Ik heb gelezen dat ze een serie gaan maken van de boeken, en ik denk dat dat beter is. Misschien zijn dit gewoon niet de goede boeken om films van te maken. Er gebeurt zoveel in de boeken, en dat wordt in de films een beetje lastig, omdat ze maar een bepaalde tijd hebben, natuurlijk. En dat dat te weinig tijd is om zulke goede boeken in te verfilmen is jammer, maar niks aan te doen! Daarom denk ik dat een serie een beter idee is dan films! De eerste aflevering is volgens mij op 13 januari te zien op Netflix, en ik ben benieuwd hoe ik dat ga doen aangezien ik geen Netflix heb. Misschien een abonnementje dan maar? Voor meer info over de serie moet je maar even op internet zoeken, want ik weet er niet alles van! Ik zoek het waarschijnlijk pas die middag uit! XD

Het is een goed idee om zélf de film te bekijken en om zélf een mening te vormen. Dit was mijn mening, en ik ga de film écht niet nog eens bekijken. Een slechte boekverfilming is nieuw voor mij, want ik ben een enorme fan van de films van Harry Potter, The Hungergames, Divergent, Insurgent (ik heb ze laatst gezien) en Twilight (daar ben ik ook mee bezig!). Ik ben teleurgesteld, maar dit heeft mijn mening over de boeken NIET beïnvloed, want die blijven fantastisch!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s