Chicklit

Versier me dan – Jill Mansell

Versier me dan - Jill Mansell .jpgOorspronkelijke titel: Take a Chance On Me

Claire is vroeger erg gepest door Johnny, dus als hij opeens verschijnt in haar dorp, staat haar leven op zijn kop. Dan komt daar ook nog bij dat haar vriend getrouwd is en haar al die tijd bedrogen heeft! Maar daarna wordt ze versierd. Door de liefste man van de wereld!
Ondertussen loop het huwelijk van haar zus, Abbie, ook niet helemaal lekker. Er komt iemand in haar leven die ze er echt niet bij wilt hebben en maakt daardoor een vergissing.
En Ash, die op de radio een supercoole gozer is maar in real life een enorme kluns in de buur van vrouwen, wordt verliefd. Hoe moet hij daarmee omgaan?

Dit boek heb ik gewonnen met een kleurwedstrijd die Vanessa op Mijn B.I.E.B. had georganiseerd. Ik was er superblij mee, dankjewel Vanessa!
Het is Chicklit, een helemaal nieuw genre voor mij. Dus toen ik in het boek begon, wist ik niet goed wat ik kon verwachten.

Het verhaal wordt vanuit het perspectief van Claire, Abbie en Ash verteld, en soms ook uit het perspectief van degene waar Ash op verliefd wordt. (Ik ga even niet zeggen wie dat is!) Klinkt als erg veel, maar het was erg overzichtelijk, want de personages hadden allemaal zo’n ander dilemma dat je meteen doorhad wie het was. De personages bevielen me wel, soms kon je om ze lachen en soms maakten ze de domste beslissingen ooit! Ik leefde erg met ze mee, en ondanks dat Chicklit niet spannend is, verveelde het boek me zeker niet!

Ik weet niet of het bij alle Chicklit boeken zo is, maar ik vond dit verhaal soms wel een beetje voorspelbaar. Als het personage iets overkwam en ze had totaal geen idee wat er gebeurde, snapte ik niet waarom ze dat niet wist. Want ik kon vaak al wel raden wat er gebeurde, terwijl het personage dat dus nog moest uitvinden.
Wat ik wel heel erg grappig vond is de persoonlijkheid van Claire. Ze denkt heel erg veel na over haar gevoelens, terwijl ze ze juist probeert te onderdrukken. Ook is ze soms een beetje bitchy, en dan maakt ze opmerkingen waarvan je bijna (bijna, net niet helemaal) hardop gaat lachen. Ash vond ik juist een beetje irritant. Zijn persoonlijkheid is heel erg verlegen, waar niks mis mee is, maar het kwam bij hem heel stom tot uiting. Maar dat kan ook aan mij liggen, natuurlijk!
En Georgia! Wat ergerde ik me aan haar, zeg! Ik begreep Abbie helemaal! Ik zou me ook zo buitengesloten voelen als er zo iemand in mijn leven kwam en als mijn man zich zo op zou stellen. Hij begreep er echt helemaal niks van!

Ik denk dat Versier me dan een goed boek was om kennis te maken met Chicklit. Fantasy en Science Fiction blijf ik leuker vinden, vooral omdat dat werelden zijn die niet bestaan. Maar ik vind Chicklit toch ook wel leuk! Ik kon me goed inleven in deze personages, en wilde erg graag weten hoe met verder met ze zou gaan, dus ondanks het nieuwe genre heb ik dit boek met veel plezier gelezen!

★★★☆☆

Kleurwedstrijd Mijn Brein Is Een Boekenkast.jpg
Toch even pronken met de kleurplaat, ik heb er immers mee gewonnen! Het is Lucy, een van de hoofdpersonen in de Vleugels Trilogie. Dat zijn boeken die Vanessa heeft geschreven en die ik heel graag wil lezen!
Advertenties

4 gedachten over “Versier me dan – Jill Mansell

    1. Hahaha, het is inderdaad zo anders dan dat ik gewend ben om te lezen! Natuurlijk sta ik open voor nieuwe dingen, dus ik ben blij dat jij mij het zetje hebt gegeven. Jij bent nu toch ook bezig met een Chicklit?

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s