Fantasy·Young Adult

An Ember In The Ashes – Sabaa Tahir

An Ember In The AshesNederlandse titel: Vuur en As
Serie: An Ember In The Ashes #1

Nadat Darin, Laia’s broer, is ontvoerd door de Maskers, doet Laia er alles aan om hem terug te vinden. Ze vraagt hulp bij het verzet, en het verzet wil haar helpen, op één voorwaarde. Ze moet spioneren op Blackcliff, de school voor de Maskers, bij de Commandant. Het lijkt een onmogelijke taak, maar ze wil Darin terug.
Elias is een student op Blackcliff, hij is bijna een Masker. Maar eigenlijk wil hij ontsnappen, want hij vindt het niet goed dat de Martials (Krijgers) de Scholars (Geleerden) onderdrukken. Maar er gebeurt iets waardoor hij voorlopig vastzit aan Blackcliff. En hij wordt op de proef gesteld: Is hij goed of slecht?

“Nan always said that as long as there is life, there is hope.”  

An Ember In The Ashes stond al een HELE tijd op mijn TBR, maar ik heb hem voor Sinterklaas gekregen. Eerste indruk: PRACHTIG. Het boek is net iets groter dan normaal, maar heeft nog steeds een groot aantal bladzijden. Perfect dus. De dustcover haalde ik er de hele tijd af, omdat ik hem te mooi vond om te beschadigen. En ik kon de hele tijd naar het boek blijven kijken. Die letters, die gewoon glimmend geel op een grijze matte achtergrond waren, leken net te gloeien! Toen ik het boek opensloeg zag ik dat de regels erg ver uit elkaar stonden. Ik dacht dat ik me daaraan zou gaan storen, maar ik had er geen last van. Eigenlijk leest dat best fijn.

Het boek werd vanuit twee perspectieven verteld: vanuit Laia en vanuit Elias. Bij sommige boeken heb je soms twee hoofdstukken achter elkaar van dezelfde persoon. Dat was bij dit boek niet zo. Overzichtelijk, maar soms werd ik echt helemaal gek! Ieder hoofdstuk eindigde op een moment wanneer je het echt even niet kon hebben. Het enige wat ik dacht was dan: EN NU MOET IK EEN HEEL HOOFDSTUK LEZEN VOOR IK WEET HOE HET MET ELIAS VERDERGAAT! Of met Laia, natuurlijk! Toch bleef ik rustig lezen (met veel moeite), want ik wilde ieder detail opzuigen.

“I’d rather die than live with no mercy, no honor, no soul.”

Er zit een hele vage liefdesdriehoek in dit verhaal. Wat zeg ik? Twéé hele vage liefdesdriehoeken! En ze zijn met elkaar vermengd. Je hebt Elias die in de war raakt door Laia en Helene, maar Laia heeft het gevoel dat ze moet kiezen tussen Elias en Keenan. Wat ik zou kiezen? Geen idee. Wat ik wel weet is dat met je beste vriend echt vriendschap-verwoestend is (Hermione en Ron zijn gewoon te fabulous, kan ik niks aan doen), dus Elias en Helene valt af. Elias moet dus voor Laia kiezen. Maar Keenan is gewoon cool, dus Laia moet voor Keenan kiezen. Oké, ik maak van twee vage liefdesdriehoeken één onmogelijke. Laat ook maar… :’D Maar gelukkig speelt de romantiek geen hele grote rol. Nou, het speelt wel een grote rol, maar omdat de personages zelf over het algemeen niet willen toegeven wat ze voor elkaar voelen schopt de liefde niet het hele verhaal door de war.

I stare at her, realize I’m staring, tell myself to stop staring, and then keep staring.

Het einde was fantastisch, maar nu moeten we nog… *zoekt het op* …tot september 2016 wachten. Volgens mij. Valt wel mee, toch? Oké, eigenlijk niet. Maar, als ik dan weer met school begonnen ben en ik langzaam weer wanhopig word, kan ik maar wel mooi genieten van het vervolg van dit fantastische boek: A Torch Against The Night. En ik hoop dat we het verhaal van Helene kunnen blijven volgen, want ik wil natuurlijk wel weten wat ze gaat doen, nu ze vastzit aan Marcus, die engerd!

Ik weet niet of jullie het al doorhadden, maar ik vind dit boek fantastisch. Echt prachtig, gewoon. En ik kan geen slechte dingen bedenken. Een prachtige wereld, personages waarbij ik me heel erg goed kon inleven, niet al te veel romantiek, mooie cover, veel bladzijden…. Er zit niks anders op: 5 sterren!

★★★★★

Advertenties

10 gedachten over “An Ember In The Ashes – Sabaa Tahir

  1. “Bij sommige boeken heb je soms twee hoofdstukken achter elkaar van dezelfde persoon. Dat was bij dit boek niet zo. Overzichtelijk, maar soms werd ik echt helemaal gek! Ieder hoofdstuk eindigde op een moment wanneer je het echt even niet kon hebben. Het enige wat ik dacht was dan: EN NU MOET IK EEN HEEL HOOFDSTUK LEZEN VOOR IK WEET HOE HET MET ELIAS VERDERGAAT! Of met Laia, natuurlijk! Toch bleef ik rustig lezen (met veel moeite)”

    hahahaha dit had ik dus precies hetzelfde bij dit boek. Jezussss.. Elke keer een hoofdstuk ZO afsluiten en dan kun je niet verder. Maar tegelijkertijd wil je het volgende hoofdstuk van het andere personage ook supergraag lezen. Zo tegenstrijdig. Zo goed in elkaar gezet dit boek he ❤
    Geweldige review!!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s