Films

Film: Mockingjay – Part 2

Film-Mockingjay Part 2 (2)Verfilming van het boek: Mockingjay – Suzanne Collins (Tweede deel)

En gisteren was het zover… IK GING NAAR MOCKINGJAY PART 2!!!! Dit is waarschijnlijk al de 100ste recensie over deze film die je tegenkomt, maar het was zo’n goede, leuke en spannende film dat ik het niet kan laten!

Pas op voor spoilers! Als je de film nog niet hebt gezien en de boeken nog niet hebt gelezen, lees dan deze recensie ook niet!

Ik was blij dat ik niet in Houten (daar woon ik) ben gegaan, maar met een vriendin in Nieuwegein, aangezien onze bioscoop geen pauzes heeft! En deze film is… Lang, dus gelukkig was er in Nieuwegein wél een pauze! Even de benen strekken en me ergeren aan het slechte moment van de pauze!
Want ik meen het. De film was echt enorm spannend. Echt alleen maar actie. Het boek is misschien een beetje rommelig, er komen veel dingen tegelijk op je af enzo, maar in de film is het echt heel erg goed gedaan. Ik heb al gemerkt dat de Hungergames-films niet al te veel afwijken van de boeken, wat ik zelf erg fijn vind. Ook deze film is trouw aan het boek!

Natuurlijk zitten er ook wat minpuntjes, maar die hebben niet zozeer iets te maken met de kwaliteit, maar meer met wat er gebeurt. Want kom op, iedereen hield van Finnick en Prim. Ik kan het nog steeds niet geloven! Er moeten natuurlijk wel wat mensen doodgaan voor de geloofwaardigheid, maar… FINNICK!! Ik zat erop te wachten, maar toch kreeg ik een hol gevoel toen hij werd verscheurd. 😦  Die Mutts zagen er trouwens heel anders uit dan ik me had voorgesteld, ze waren zo mensachtig, terwijl ik me ze als slangachtige hagedissen had voorgesteld. Nu vond ik ze misschien wel enger! Er zaten veel momenten in die je ziet aankomen en waar je je op voorbereidt, maar als ze komen schrik je je helemaal rot. Ik hou daar wel van, maar het waren er vrij veel. Ik zat zó in het verhaal dat ik nogal makkelijk een meter de lucht in sprong!

De personen in het filmteam van Katniss, zij noemt ze in de boeken de “Insecten” heb je beter leren kennen, ze hebben hun rol mooi neergezet. Ik ben nog steeds benieuwd wat er nou gebeurt met Cressida en Pollux als Katniss naar huis gaat, maar misschien is dat wel ergens in het boek gezegd?? De personages zijn erg geloofwaardig. Zó geloofwaardig, dat door de verdwijning van bepaalde mensen (Gale, Prím, FINNICK!!) je hart even breekt, maar daar kom je wel weer overheen.
Peeta laat goed zien hoe hij met zichzelf in de knoop zit, en Katniss laat net zoals in het boek even merken dat ze hem haat, maar ook wanneer dat over is. Het was erg mooi hoe je zag dat ze nog steeds van elkaar hielden… ❤

Hoewel de Hungergames zelf er niet meer in voorkomen, is de film echt heel erg goed. Part 1 was een beetje het “saaie” deel, maar nu is het oorlog, vol met actie en spanning. De personages zijn geloofwaardig, het verhaal goed te volgen… Echt een prachtige laatste film van deze prachtige serie!

Advertenties

12 gedachten over “Film: Mockingjay – Part 2

  1. OMG ik MOET naar die film! Ik heb alle boeken een paar keer gelezen en binnenkort ga ik wel naar de film. Ik ben zooo ontzettend benieuwd! Ik heb tot nu toe alleen maar goede dingen over de film gehoord 😀

    Like

  2. Heb ‘m toch gelezen ook al moet ik de film nog zien 😛 Maar ik heb het boek al gelezen dus spoilers maken me niet zoveel meer uit. Het plan is om morgenavond te gaan, wel in Houten… Jammer dan van die pauze :O

    Like

  3. Pingback: Bedtime Book Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s