Other Books

Other Book: Het Grote Boek van Enigma’s, Raadsels en Puzzels

Non-Book raadselboekEen hele mond vol, maar ik noem dit boek gewoon het Grote Raadselboek, haha! Het staat vol met raadsels! (Duh) Het is van mijn opa en oma geweest en ik was erbij toen mijn oma het kocht. Ik was klein (8 ofzo?), dus zo’n dik boek maakte toen nog veel indruk. Het is een heel dik boek, maar de ene helft is raadsels, en de andere helft bestaat uit de antwoorden. De pagina’s zijn een beetje gelig, de eerste letter van alle raadsels zijn zo mooi getekend, en het lettertype lijkt een beetje oud, waardoor het een oud boek lijkt. Dat is het natuurlijk niet, maar dat terzijde! Ook staan er grappige tekeningetjes in, die soms handig zijn voor het raadsel. Maar soms doen ze er niet toe!

Ik hou er echt van om soms gewoon even het boek open te slaan en willekeurige raadsels op te lossen. Ten minste, ik probeer het, want er zitten enorm lastige tussen! Er zullen er vast wel wat tussen zitten die je kent, maar de meesten kende ik niet. Er staan raadsels in waar je het antwoord met even logisch nadenken al kunt weten, maar er zijn er ook bij die heel erg moeilijk zijn! Ik moet dan mijn best doen om niet achterin te spieken, hoor! Meestal sla ik hem over en probeer ik hem de volgende keer dat ik in het boek kijk nog een keertje. Niet dat het dan wel lukt, maar je moet het blijven proberen, toch??

Hé! Ik zoek net op het internet of het bekend is (ja), en ik zie dat er een tweede boek van is! Het heet dan ook: Het Tweede Grote Boek van Enigma’s, Raadsels en Puzzels! Tja, waarom moeilijk, als het ook makkelijk kan? Het ziet er verder hetzelfde uit, behalve dat het niet geelbruin maar lichtblauw is. Ik ben benieuwd! Misschien dat ik hem ooit voor mijn verjaardag vraag ofzo!

Hier is een makkelijk raadseltje! Misschien moet je twee keer nadenken, maar hij ligt best voor de hand:

Non-Book raadsels

Houden jullie van raadsels?

Advertenties

2 gedachten over “Other Book: Het Grote Boek van Enigma’s, Raadsels en Puzzels

  1. Wow, hier zou ik echt uren zoet mee zijn geweest als kind!

    Een raadsel op zijn tijd vind ik leuk, zolang je maar niet te lang met het geven van het juiste antwoord wacht. Geduld is niet mijn sterkste kant 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s