Films

Film: Mockingjay – Part 1

Film-Mockingjay part1 (2)

Verfilming van het boek: Mockingjay – Suzanne Collins (Eerste helft)

Ik vind het jammer dat ik deze recensie niet eerder heb geplaatst, aangezien Mockingjay Part 2 vandaag al uit is. Toch zet ik hem online, want als ik binnenkort Part 2 ga kijken wil ik wel dat deze recensie al online staat!
Ik heb deze film in de bioscoop gezien met een vriendin, en dan heb je meteen al een heel andere ervaring. Je hebt er… Meer zin in, laat ik maar zeggen. Zeker omdat ik niet zo heel vaak naar de bioscoop ga, is het heel erg leuk als ik er wél heen ga!

Na het spannende einde van Catching Fire kon ik natuurlijk niet wachten totdat deze film uit zou komen. Lang hoefde ik trouwens niet te wachten, want ik keek de eerste twee films niet lang voordat deze uitkwam, maar goed. Het was spánnend!

Het eerste wat ik wil zeggen is dat ik het enorm goed gedaan vond hoe Peeta er steeds als hij op TV kwam, slechter en slechter uitzag. Je zag hem steeds zwakker worden. Ik moest soms eventjes mijn tranen wegknipperen, maar gelukkig ziet niemand dat in een bioscoop… En het moment dat Katniss in haar verwoeste District stond, en dat ze al die mensen… Skeletten zag. Heel dramatisch, maar het had veel effect. En dat liedje, The Hanging Tree! Volgens mij zat het de twee maanden na de film nog steeds in mijn hoofd! Het was ook heel erg mooi gezongen, trouwens. Dat moet ook wel, want in de boeken kan Katniss ook mooi zingen 🙂 En ik schrok me helemaal dood toen Peeta hem aan het einde flipte. Ik zat erop te wachten! Nog even.. Oh, daar is hij… WAT?! Ik herken hem bijna niet meer! Zo dun, zo… Brrr, hij… AAAAAAH!
Ik viel bijna uit m’n stoel! En dat gezicht van Katniss, die ogen! Het was echt heel erg geloofwaardig. Echt, ik schrok me een hoedje!

Volgens mij was de film wel redelijk trouw aan het boek, ik kan me ten minste geen drastische veranderingen meer herinneren.  Ik weet nog niet of ik Part 2 in de bios ga kijken. Ik heb al wel wat rondgevraagd aan m’n vriendinnen, en volgens mij gaat het grootste deel wel, maar ik moet nog even kijken! December wordt een dure maand…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s