Personal

Mijn Sinterklaas Verlanglijst voor 2015

Vandaag is het zover, Sinterklaas komt naar Nederland!! Ondanks de harde waarheid die we in onze vroege kinderjaren te weten zijn gekomen, blijft het lastig om afscheid te nemen van de man met zijn lange witte baard, zijn rode mantel, zijn staf en zijn mijter. En natuurlijk al helemaal niet van de Zwarte Pieten! Dus we blijven vrolijk doen alsof zij ’s avonds een pakje in onze schoen stoppen, en alsof zij degenen zijn die op 5 december op de deur bonzen en een grote zak vol met cadeaus voor de deur neerleggen!
Wij vieren Sinterklaas altijd met familie, en hoewel nu ook de jongere kinderen in deze groep het geheim hebben ontrafeld, zetten we de traditie gewoon voort. En naast het samenzijn is er natuurlijk één ding dat onmisbaar is bij dit feest: cadeautjes!!
Hier zijn de boeken die op mijn verlanglijst staan:

1. Gone – Michael Grant
Ik heb al zóveel gehoord over deze serie, dat ik er nu niet meer tegen kan! Ik MOET deze boeken lezen! En toen ik zag dat er een special edition was met de gekleurde bladzijdes, kon ik niet anders dan dit boek op nummer 1 van mijn lijstje te zetten. Ik hoop écht dat ik dit boek zal krijgen!

2. An Ember In The Ashes – Sabaa Tahir
Dit boek werd enorm gehypet, maar ik heb gewacht. Toen ik een tijdje terug naar de boekhandel ging om de Elite te kopen, twijfelde ik een paar seconden of ik tóch niet dit boek zou kopen, maar ik bedacht me snel dat iedereen het boek toen kocht, en ik wilde natuurlijk weer dwars zijn en kocht het niet. Maar nu wil ik het boek dus WEL.

3. Shatter Me – Tahereh Mafi
Ook deze serie is enorm bekend onder de boekenliefhebbers! Kom op, iedereen heeft wel van deze serie gehoord en bijna alleen maar positieve reacties gelezen. Ik ben erg benieuwd of ik het net zo fantastisch vind, maar die kans is groot!

4. Talon – Julie Kagawa
Nog zo’n hype. Ik heb alleen maar hypes hier! Die ik allemaal heel erg laat krijg. (ik hoop natuurlijk dat ik ze krijg) Maar ik kwam in de boekhandel en begon meteen te kwijlen toen ik de kaft zag, natuurlijk! Ook lijkt het verhaal me gaaf. Draken! Dat is voor mij vrij nieuw, denk ik!

5. Harry Potter and the Philosopher’s Stone: Illustrated Edition – J.K. Rowling
Alle Potterheads kennen hem en willen hem. Even voor de duidelijkheid, daar val ik dus ook onder. Hij staat op de vijfde plek omdat als ik hem niet krijg, het jammer is, maar niet erg. Want ik heb al drie keer het eerste deel van Harry Potter: In het Nederlands, in het Engels en in het Frans (ja, in het Frans, I know), dus het zou echt niet het einde van de wereld zijn als mijn vierde eerste deel niet in de zak met cadeautjes zit. De tekeningen staan natuurlijk niet in de boeken die ik nu heb, maar ik kan zelf ook een prima voorstelling maken van de Harry Potter wereld!

6. Looking for Alaska – John Green
Deze staat eigenlijk vooral op 6 omdat ik eerst gewoon een ander boek wilde lezen van John Green dan The Fault In Our Stars. Gewoon om te kijken of ik een ander boek van deze schrijver net zo leuk zou vinden als dat boek. Maar ik heb een tijdje terug (een week geleden?) Paper Towns kunnen kopen via het blog Boekwonderaar (neem een kijkje!). Dus ik heb al vergelijkingsmateriaal, om het zo maar te zeggen. Toch laat ik deze erop staan, gewoon omdat het kan.

Dat was mijn boeken-verlanglijst voor dit jaar! Ik ga er natuurlijk niet vanuit dat ik ze allemaal krijg, maar ik ben vooral benieuwd naar de eerste vier. (Lees: IK WIL ZE ZO GRAAG HEBBEEEEENNNN) Ik verheug me enorm op 5 december, en natuurlijk ook gewoon omdat het altijd zo gezellig is! Al zou de avond perfect zijn als ik een paar van deze boeken in de zak met cadeautjes zou vinden…

Welke boeken hebben jullie op je Sinterklaas verlanglijst staan?

Advertenties

11 gedachten over “Mijn Sinterklaas Verlanglijst voor 2015

 1. Die illustraties zul je vast wel online kunnen vinden toch?
  Eventueel uitprinten en er boekenleggers van maken 🙂

  Aangezien het bedrag dat wij aan Sinterklaascadeautjes uitgeven niet echt hoog genoeg is voor boeken, koop ik ze in december zelf! Ik heb best een grote verlanglijst, maar aangezien ik ook nog zat te lezen heb, zal ik er niet zoveel van kopen komende maand 😛

  Like

  1. Ja inderdaad, volgens mij is een aardig deel van de illustraties wel op internet te vinden. Het idee van de boekenleggers vind ik echt geniaal, en ik ga het zeker doen! Zelf boeken kopen is een prima idee, dan ben je gewoon even je eigen Sinterklaas, toch?

   Like

   1. Precies 🙂 En ik had eind oktober bij een winkeltje een lijstje van “onvindbare boeken” afgegeven. Vorige week erlangs gefietst en ze zeiden dat ze er zeker al een paar van hebben kunnen bestellen! Dus dan kan ik eindelijk wat series compleet maken (^o^) Ik ben benieuwd hoeveel ze uiteindelijk kunnen bestellen (als ze alles vinden wordt het wel iets waar ik nu alvast voor aan het sparen ben, voor de zekerheid :P).

    Liked by 1 persoon

 2. Wij vieren Sinterklaas dit jaar in de Efteling en kopen daar cadeautjes voor elkaar, dus geen boeken in de zak helaas haha. Maar ik heb wel een aardig verlanglijstje, oa De Fixer, Dingen die we zeker weten, Losgelaten, en nog wat andere titels.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s