Films

Film: Catching Fire

Catching Fire filmVerfilming van het boek: Catching Fire – Suzanne Collins

Sorry voor deze late post, gisteren had ik er natuurlijk eentje online willen hebben. Eigenlijk ook geen film, maar een superleuk Non-Book! Helaas heb ik het deze week heel erg druk met school, dus ik had er helaas geen tijd voor en deze had ik al eerder geschreven. (leve het vooruitwerken!) Eigenlijk wilde ik het gewoon doorschuiven naar morgen, maar om nou twee dagen achter elkaar een recensie te plaatsen… Dan toch maar vandaag, al is het iets later! Veel plezier met lezen!!

Mijn mening over Catching Fire verschilt niet veel met die over de verfilming van het eerste boek van de trilogie. Het is een spannende film, en hij komt bijna helemaal overeen met wat ik voor me zag tijdens het lezen van het boek. (nu laat ik het uiterlijk van Katniss achterwege… Ze leek in deze film trouwens wel vrij oud, terwijl ze… 16 is?? Of 17, maar niet zo oud als ze er hier uitzag!) Toch vind ik dat ze haar rol enorm goed gespeeld heeft, en ik had het gevoel dat ik niet vanaf de bank de Arena inkeek, maar vanuit een District. Het. Was. Zo. Echt.

Ik vond Finnick echt geniaal! Precies zoals ik in mijn hoofd had! Dat geldt ook voor Johanna en Beetee, trouwens. En Prim vond ik in de eerste film al fantastisch (ze is mijn favoriete personage, zeker weten), maar als ze in deze film in beeld kwam werd ik meteen helemaal blij. Ze komt heel lief en zorgzaam over, en dat hoort gewoon bij haar. Ook vind ik deze arena een stuk interessanter dan de arena van het eerste boek, en hij zag er in de film ook goed uit. Toen die vloedgolf voorbij kwam, zag je echt het “taartstukje”, totdat hij brak en in het zoute water terechtkwam. Toen kreeg ik echt zo’n gevel van: Jep, we zitten in de Arena!

Tja, ik moet zeggen dat het al een hele tijd geleden is dat ik de films heb gezien, dus voor de rest kan ik niet echt iets zeggen. Het stuk in de arena lijkt natuurlijk weer korter, maar alle belangrijke stukken zitten er in. In iedere film worden er stukken van het boek weggelaten, dus ook in Catching Fire, natuurlijk!! Daar kun je helaas niet omheen… Maar bij deze film had ik het gevoel dat het eigenlijk wel meeviel, volgens mij zijn er een stuk minder dingen weggelaten dan bij veel andere boekverfilmingen!!

Deze film is belangrijk gezien te hebben als je de boeken en de eerste film net zo gaaf vond als ik!!

Advertenties

3 gedachten over “Film: Catching Fire

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s