Fantasy·Young Adult

City of Ashes – Cassandra Clare

City of AshesNederlandse titel: Stad van Vuur
Serie: The Mortal Instruments #2

Clary probeert de Shadow World te vergeten, maar dat blijkt veel moeilijker te zijn dan het lijkt. Zeker als Jace helemaal het verkeerde pad op gaat, raakt ze weer betrokken bij de gevaarlijke wereld. Er worden rare moorden gepleegd, en niemand weet waarom. Maar Clary en haar vrienden weten haast zeker dat Valentine erachter zit…

Ik vertelde in mijn recensie over City of Bones al dat ik van tevoren dacht dat ik deze boeken niets zou gaan vinden, maar nadat ik het eerste boek van de serie had verslonden, had ik dat gevoel helemaal niet meer. Het is echt enorm spannend, ik kon gewoon niet stoppen met lezen! Dit is zo’n serie die ik tijdens het ontbijt nog lees, omdat ik het niet weg kan leggen. Heerlijk.

Ook zei ik dat ik dacht dat Clary en Jace het nooit zouden volhouden zonder gevoelens voor elkaar te hebben. Ik heb gelijk, want dat is ook niet het geval. Toch komt er in dit boek geen onthulling die ervoor zorgt dat ze wel een setje kunnen zijn. Ik hoop dat die in het volgende boek komt. Want mensen, in deze boeken zijn niet veel dingen voorspelbaar, alles is een verrassing. Maar dit is bijna té voorspelbaar, al is het zeker niet storend. Soms leek er al een soort hint gegeven te worden dat wat er in deel 1 verteld werd niet waar is, maar ik heb geen idee hoe alles zit.

Ik kan me enorm goed inleven in Clary. Ik kan niet zo goed uitleggen waarom, maar ik denk dat wij wel ongeveer hetzelfde zouden reageren op situaties die in de boeken voorkomen. Misschien ben ik net iets angstiger, en beslissingen die in avontuurlijke boeken worden genomen zijn al snel te heldhaftig voor mij, maar ik kom in de buurt, denk ik. Ook Maia vind ik een erg leuk personage, ze komt zo vrolijk over!
Ik ergerde me echter aan Jace, vooral in de eerste helft. Hij weet niet wie hij is, maar daardoor lijkt hij echt de stomste keuzes te maken die hij maar kan maken. Daar kan ik nooit zo goed tegen. Verder sluit hij zich voor iedereen af en heeft hij geheimen. Dat kan nooit goedkomen…
Wat er met Simon zou gebeuren had ik ergens wel zien aankomen, maar toch was het een beetje een schok. Ik vind het goed hoe hij ermee omgaat, maar hoe hij het voor zijn moeder gaat verbergen, ik weet het niet hoor…

Het einde was enorm goed. Valentine is niet dood, ik weet het zeker. Hij is de Bad Guy, zoals Simon al zei, en die hoort niet zomaar dood te gaan. Waarschijnlijk is hij alleen maar enorm geïnteresseerd in de gave van Clary… Want dat vind ik echt heel erg cool. Het idee dat Shadowhunters werken met runes, vind ik zelf echt heel erg origineel. Het komt misschien wel vaker voor in boeken, maar ik heb nog niks gelezen waarin het echt als wapen wordt gebruikt. En dat Clary ook de runes kan tekenen, maar dan met haar gave (niet te veel spoileren!) vind ik echt cool. Goed vind ik dan ook dat het verhaal zowat eindigt met haar gave. Op dat moment komt alles even goed omdat zij die gave heeft. Echt een gave gave, haha! En Jace heeft ook al zoiets bijzonders… Ik ben toch wel benieuwd wat Valentine met ze gedaan kan hebben, toen ze klein waren.

Ik denk dat ik de boeken nog eens moet gaan lezen, want ze zijn echt fantastisch. Enorm spannend! Ik ben niet alleen benieuwd naar hoe het nou afloopt met de Mortal Instruments, maar ook hoe het nou zit tussen Clary en Jace, want ze MOETEN bij elkaar komen!! Niet Clary en Simon, zij zijn beste vrienden! Dat Hermione en Ron dat kunnen… Tja, bijzonder gevalletje. Misschien moet Simon maar met Maia gaan…?
Misschien is deze tip ondertussen heel erg voorspelbaar: Lees deze serie!

Advertenties

2 gedachten over “City of Ashes – Cassandra Clare

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s