Tags

Reading Habits Tag

Gisteren kwam ik deze tag tegen op De Pagina Omslaan, en hij leek me heel erg leuk om in te vullen, maar ook om te lezen! Dus hier komen mijn leesgewoontes…

Heb je een speciale plaats in huis waar je graag leest?
Tja, eigenlijk lees ik overal waar ik maar kan lezen, maar ik heb één plek waar ik het allerliefste lees en dat is in een stoel die bij ons bankstel hoort. Het is een soort minibank zonder leuningen waar je lekker in wegzakt. Ik zit dan meestal met mijn knieën opgetrokken te lezen.

Gebruik je een boekenlegger of een gewoon stukje papier?
Ik heb genoeg boekenleggers, dus áls ik iets tussen de bladzijdes doe is het een boekenlegger. Helaas ben ik lui, en “vergeet” ik heel vaak een boekenlegger te pakken. En ik ben ook vergeetachtig, dus ik moet altijd bladeren voor ik de goede bladzijde heb gevonden.

Stop je gewoon met lezen, of moet je per se door lezen tot je het hoofdstuk uit hebt?
Ik kan overal in een boek stoppen, daar heb ik verder geen problemen mee. Ik lees wel liever een hoofdstuk uit omdat ik meer kans heb dat ik een hoofdstuknummer onthoud dan een bladzijdenummer…

Eet of drink je tijdens het lezen?
Ja. Ik lees soms zelfs tijdens mijn ontbijt (alleen bij een hele erge verslaving…) en ik ben niet bang om op mijn boek te morsen. Dat is me nog nooit gebeurd. Chips eet ik niet tijdens het lezen, dan krijg ik vlekken in m’n boek. Onvermijdelijk. *zucht*

Luister je muziek of kijk je televisie tijdens het lezen?
Ik luister zeker nooit naar muziek tijdens het lezen, dan kan ik me écht niet concentreren. Mijn favoriete leesplek (zie eerste vraag) is alleen wel vlak bij de tv, dus hij staat soms wel aan tijdens het lezen. Maar van de tv kan ik me prima afsluiten, dus daar heb ik geen last van. Als de tv me wel afleidt betekent dat dat ik gewoon snel afgeleid wordt door alles.

Lees je één boek of meer boeken tegelijkertijd?
Het liefst eentje tegelijk, maar ik moet voor school ook boeken lezen, dus ik kan er niet echt omheen. Twee boeken tegelijk probeer ik echt te vermijden, maar twee series tegelijk is prima.

Lees je alleen thuis, of ook ergens anders?
Je hebt vast al wel ergens kunnen lezen dat ik het liefst overal en altijd lees, dus ik lees zeker niet alleen thuis. Ook op school, bij familie, op visite en als er mensen op visite zijn lees ik. Niet nadat ik een vrolijk praatje heb gemaakt, hoor! Ik lees dan alleen maar als de “grote mensen” praten over dingen waar ik toch nog niet over mee kan praten of die me gewoon niet zo boeien.

Lees je hardop of lees je in je hoofd?
In mijn hoofd… Ik lees alleen hardop als ik voorlees, maar nooit als ik gewoon lees voor mezelf!

Lees je vooruit, of sla je weleens pagina’s over?
Ik sla nooit pagina’s over, en eigenlijk lees ik ook nooit vooruit. Soms moet ik mezelf er wel even aan herinneren dat ik eerst de bladzijde uitlees voor ik de volgende omsla. Kom op, iedereen voelt toch wel eens de drang om eerder te weten wat er gaat gebeuren?

Hou je je boeken graag nieuw, of vind je het niet erg als de zijkant breekt?
Het liefst hou ik mijn boeken nieuw. Toen ik laatst de Twilight Saga via marktplaats heb gekocht moest ik even slikken, maar eigenlijk bedacht ik me meteen dat het niet zo erg is. Ik heb liever dat ze er zo mooi mogelijk uitzien, maar als het gebeurt, gebeurt het… Het gaat om de binnenkant, en zolang de buitenkant er nog redelijk uitziet is het prima. Ik ben wel zo zuinig mogelijk op mijn boeken, al heb ik soms van die dagen dat ik alles laat vallen. Soms ook boeken… Meestal vallen ze gewoon op hun kant en is er niets aan de hand. Maar dat heb ik maar heel soms, echt niet heel vaak! Ik ben echt voorzichtig met mijn spullen, maar ik ben gewoon een beetje onhandig! 😛

Schrijf je in boeken?
Ik heb geen idee wat ik in boeken zou moeten schrijven, maar als ik er ooit iets in heb geschreven is het met potlood, heel lichtjes, zodat ik het altijd kan uitgummen.

Dat was ‘m al weer!! Ik hoop dat je het een beetje leuk vond om te lezen? Neem deze tag gerust over!

Lezen jullie wel eens meerdere boeken tegelijk?

Advertenties

10 gedachten over “Reading Habits Tag

  1. Leuke tag! Ik denk dat ik hem een keer over ga nemen op mijn blog 🙂 mijn leesplek is zeg maar in mijn kamer op mijn zitzak 🙂 OOh en dat gevoel als je weg moet als je net in een spannend hoofdstuk zit! Dan lees ik gewoon nog lekker een paar minuten door haha 😉

    Liked by 1 persoon

  2. Er zijn wel perioden dat ik meerdere boeken tegelijk lees, maar nu niet (vooral omdat ik dan nog even verder kan nadenken over wat ik in een recensie schrijf over een bepaald boek, zonder dat er ideeën over een ander boek doorheen komen wandelen!).

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s