Fantasy·Young Adult

Twilight – Stephenie Meyer

Twilight

Nederlandse titel: Twilight
Serie: Twilight Saga #1

Ik ben twee weken geleden begonnen met de Twilight Saga. En nee, die had ik nog niet gelezen. Zoals sommigen de boeken van Harry Potter nog niet hebben gelezen (HOE?!), had ik Twilight nog niet gelezen. (IK WEET HET!!) Maar ik dacht een tijdje geleden: Jet, het wordt tijd dat je deze boeken eens gaat lezen! De eerste vier films heb ik wel gezien, en ik weet pas sinds een jaar dat er boeken van zijn. Toen dacht ik van: Wat? Waarom wist ik dit niet!! Dus ging ik eens op marktplaats kijken, en toen zag ik ze! (Duh…) Ze zien er gelezen uit, maar dat maakt ze niet minder leuk, spannend, romantisch, verslavend…. Want ja, ik ben echt heel erg blij dat ik eindelijk begonnen ben in deze fantastische serie. Vampire Academy heb ik even op pauze gezet na de eerste twee boeken, wat mij normaal echt enorm veel moeite zou kosten, want de Twilight Saga moest en zou ik in één keer uitlezen. Nu ben ik bezig met Eclipse, en het is nog steeds fantastisch!

Vanaf het begin van het boek werd ik al helemaal meegezogen in het verhaal. Bella Swan is gewoon een simpel meisje dat het afschuwelijk vindt om in Forks te gaan wonen, omdat het zo vaak regent. (Net zoals in Nederland…) En als ze Edward Cullen ontmoet… Liefde op het eerste gezicht, dat was duidelijk, want ze flipte helemaal toen hij haar leek te haten. Meestal moet ik niets hebben van liefde op het eerste gezicht, maar het werd zo mooi beschreven… Eerst dacht ik: Valt Bella nou alleen op Edward omdat hij zo ongelooflijk, vampiers mooi is? En Edward op Bella omdat… Haar bloed lekker ruikt?? Maar Bella kon gewoon niet wachten tot Edward weer terugkwam als hij even weg was… Ik ook niet, trouwens… 😉 Dus het was gewoon echte liefde… *zwijmel*

Wat ik wel een beetje vervelend vond is dat Bella zo afhankelijk was van Edward. Je kunt van iemand houden, maar om je zo op te stellen… Ik weet het niet. Misschien kan het, maar heb ik gewoon niet de ervaring om er een eerlijke mening over te vormen.

Ik heb opgezocht waarom er een appel op de kaft stond, aangezien ik me de hele tijd afvroeg waarvoor hij stond. Hij stelt de “verboden vrucht” uit de Bijbel voor en dat is dan de verboden liefde tussen Edward en Bella. Ook staat het voor de keuze die Bella moet maken: Neemt ze de verboden appel aan en blijft ze bij Edward?

Twilight is echt geweldig, en ze zijn nog beter dan de films. Al vind ik dat het erg goede boekverfilmingen zijn!!! Ik ga snel verder in Eclipse!

Advertenties

10 gedachten over “Twilight – Stephenie Meyer

  1. Ik denk dat Twlight toch altijd wel een speciaal plekje in mijn boekenhart heeft :’D Ik begon dan ook al met het lezen van deze serie voordat de hele hype begon. Ik wil ze graag eens herlezen!

    Like

  2. Pingback: Book Gif Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s