5 dingen...

5 dingen die ik leuk vind aan de herfst

Het is nu echt duidelijk herfst: Het waait, regent, de lucht is vaker grijs, de blaadjes vallen van de bomen… Gelukkig is het nog niet heel erg koud… Ik moet zeggen, de herfst is niet m’n favoriete seizoen. Maar er zitten ook wat kanten aan deze tijd die wél leuk zijn!

  • De blaadjes!!! Ik hou van de kleuren die herfstblaadjes hebben!!! Het felle geel, rood en oranje… Gistermorgen fietste ik over een zee van geel, helaas waren ze die middag helemaal bruin… En de bomen worden wel erg kaal, de kleuren zijn meestal niet van lange duur!
  • Het is zo gezellig als het buiten regent en jij zit binnen op de bank meg een kop thee of warme chocomelk, terwijl je een boek leest of een film kijkt…. Je moet wel binnen zitten, want geloof me, je wilt niet fietsten in een stortbui!
  • Om de één of andere reden heb ik het in de zomer altijd te warm in bed. Hoe dun m’n deken ook is, ik het is nooit echt comfortabel… In de winter en in de herfst heb ik het echter nooit koud. Een lekkere dikke pyjama en een hele dikke deken, dat vind ik heerlijk! En als het tóch te koud is, pak ik gewoon een extra deken!
  • De paddenstoelen!! Eigenlijk weet ik niet of er in de zomer ook paddenstoelen groeien, maar dat doet er niet toe, want als ik aan paddenstoelen denk, denk ik aan herfst. En aan bos, natuurlijk, maar dan denk ik aan bomen, dan denk ik aan bladeren, en dan ook aan herfst. Paddenstoelen. Herfst.
  • Ik kan verder niet echt iets verzinnen (sorry, maar ik ben toch ECHT een zomermeisje, of lente meisje, wat dan ook), maar ik wil wel benadrukken dat ik de herfst een gezellig seizoen vind. Misschien vind ik de winter nog knusser, vooral als er sneeuw is, maar de herfst is meestal koud genoeg om onder een dekentje te kruipen met een lekkere kop thee en een spannend boek.

Nou, nu weten jullie wat ik van de herfst vind, maar ik ben ook wel benieuwd wat jullie van de herfst vinden!

Wat vinden jullie het leukste van de herfst? Of hou je helemaal niet van dit koude, regenachtige seizoen?
(Daar heb ik best begrip voor, want ik vind het meestal ook te koud. En te nat…)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s