Contemporary·Young Adult

Een Weeffout In Onze Sterren – John Green

Weeffout In Onze SterrenOorspronkelijke titel: The Fault In Our Stars

Ik ben heel tevreden, want deze recensie gebruik ik ook als opdracht voor Nederlands. Dit boek heb ik voor Nederlands gelezen (eigenlijk herlezen) en toen ik zag dat deze opdracht erbij zat heb ik deze natuurlijk meteen gekozen!!

Toen ik dit boek kreeg, was het enorm populair, dus het zat er sowieso al aan te komen dat ik het zou lezen. Het was FANTASTISCH. Niet dat kanker nou zo’n gezellig onderwerp is, maar het verhaal lijkt zo echt en daarom kan je je heel goed inleven in de hoofdpersonen. Ookal heb ik geen kanker, tóch begreep ik de problemen van Hazel. Dat komt gewoon omdat de problemen worden beschreven door iemand die bijna dezelfde leeftijd heeft als ik. Voorin het boek wordt er nadrukkelijk gezegd dat het verhaal niet waargebeurd is, maar zo lijkt het zeker wel. Ik werd gewoon meegezogen in het verhaal. En ik kon er niets aan doen…

Doordat Hazel kanker heeft, denkt ze heel anders over dingen na. In haar gedachten gaat ze overal op in en haar gedachten ratelen maar door over dingen die er misschien niet toe doen, maar die haar opvallen. En dat maakt het meteen ook zo realistisch, want als je overal zo over nadenkt komen er vanzelf allerlei dingen die er niet altijd toe doen, maar die wel in je op komen. Het is lastig uit te leggen, maar ik denk dat iedereen wel begrijpt wat ik bedoel!

Ik vond de manier waarop Hazel en Augustus langzaam verliefd begonnen te worden op elkaar ook heel mooi. Het leek heel natuurlijk te gaan, niet te snel, zoals in sommige andere boeken. Ze kenden elkaar misschien niet heel erg goed en ze waren het zeker niet overal met elkaar over eens, maar ze konden heel goed met elkaar praten en uiteindelijk begrepen ze altijd wat de ander bedoelde. Dat is iets wat belangrijk is voor de liefde: weten waar de ander het over heeft, en proberen het te begrijpen. Je hoeft het niet per se te begrijpen, maar je moet het wel proberen. Dat is iets wat ik terug kon vinden in hoe Hazel en Augustus met elkaar omgingen. Ze konden alles tegen elkaar zeggen.

Het is geen spannend boek, ten minste, niet avontuurlijk. Want er zit iets in de schrijfstijl wat lijkt te roepen: Lees verder!!! Ik heb het boek in één keer uitgelezen, zonder het saai te vinden.

Kortom: Een mooi, realistisch, ontroerend (en ja, soms ook humoristisch) boek, waar ik enorm van genoten heb!

Advertenties

6 gedachten over “Een Weeffout In Onze Sterren – John Green

  1. Pingback: Book Gif Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s