Fantasy·Young Adult

Vampire Academy – Richelle Mead

Vampire Academy #1Nederlandse titel: Academicus Vampyrus
Serie: Vampire Academy #1

Jeetje, ik weet het wel weer uit te stellen tot het laatste moment… Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen!! 🙂
Zoals ik gisteren al heb gezegd, gaat deze recensie over het eerste boek van de serie Vampire Academy. Het eerste boek heet ook Vampire Academy. Heel verwarrend allemaal…

Deze serie stond al een hele tijd op m’n TBR, dus ik was blij dat ik hem eindelijk kon lezen!!
Ik had het boek vrij snel uit, het verhaal leest lekker vlot. Er wordt eigenlijk nergens omheen gedraaid, wat ik wel prima vond!! Ik hou erg van Fantasy, dus vampiers zijn goed!! Het was weer eens een nieuwe kijk op de vampierwereld. Grappig vind ik altijd dat in boeken over vampiers veel overeenkomsten zijn tussen wat er verteld wordt over deze soort, maar er zijn toch wat kleine verschillen. Het verschil tussen vampiers die “goed” zijn en die “slecht” zijn is er natuurlijk altijd wel, maar in VA hebben ze een eigen naam, namelijk Moroi en Strigoi. Erg origineel vond ik het idee van de dhampirs, een de persoonlijke bodyguards, van de Moroi. Wel heb ik dan mijn bedenkingen over hoe goed dat is, want de Moroi kunnen zichzelf volgens mij niet goed verdedigen zonder een dhampir in de buurt…

Ik was erg benieuwd naar de gave van Lissa, en naar “het ongeluk”, er werd steeds naar verwezen op een manier waardoor ik helemaal gek werd, want Rose en Lissa wisten duidelijk waar ze het over hadden, maar ik niet!!! Steeds werd er een klein stuk onthuld, hierdoor wilde ik nog sneller doorlezen! De “tripjes” die Rose maakte naar het hoofd van Lissa vond ik erg leuk, want daardoor werden er kleine stukjes ook vanuit het perspectief van Lissa bekeken.

Het boek heeft een happy-end, wat ik niet erg vind, maar ik zou wel willen dat er ergens in de serie een soort cliffhanger zit, want daar ben ik een enorme fan van!

Dit is een prima boek dat makkelijk wegleest, maar enorm spannend is!!

Advertenties

3 gedachten over “Vampire Academy – Richelle Mead

  1. Ik heb deze ergens vorig jaar ook gelezen en vond het een erg leuk boek! De rest van de serie heb ik nog niet gelezen, weet ook niet of ik het echt leuk genoeg vind om dat te gaan doen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s