Dystopie·Science Fiction·Young Adult

Vlammen – Suzanne Collins

Hongerspelen-VlammenOorspronkelijke titel: Catching Fire
Serie: The Hungergames Trilogy #2

Net zoals de Hongerspelen vond ik Vlammen een heel gaaf boek. Ik had me al afgevraagd hoe het tweede boek zou verlopen, want Katniss was de Arena al uit, maar er waren nog twee boeken. Wat zou er nou gebeuren in het tweede boek? Want ze kan toch niet… Toch wel. Katniss gaat nog een keer de Arena in en hoewel het echt enorm voorspelbaar was, zag ik hem écht niet aankomen. Snow wilde natuurlijk niets liever zien. Katniss moest weg, en wat is nou een beter idee dan dit?

Deze Arena was totaal anders dan de vorige, en ik vond hem echt geniaal bedacht. Ik kon, net zoals de Tributen, niet bedenken wat Wiress bedoelde met haar getiktak, maar toen het werd onthuld leek alles echt enorm logisch. Maar achteraf is alles logisch…

Toen Mags zichzelf opofferde, kreeg ik echt tranen in mijn ogen. Ik weet niet precies waarom, maar het was zo schattig van haar. Eerst offerde ze zich op voor ene Annie door als vrijwilliger de Arena in te gaan, en daarna dit!

Er waren veel dingen in het boek die ik niet zag aankomen, want het einde was voor mij echt enorm onverwacht! Toen Johanna Katniss opeens aanviel dacht ik van: “Zie je wel!”, want ik dacht net zoals Katniss dat Johanna en Finnick ze zouden verraden. Katniss liep toen weer terug, en toen ze Peeta kwijt was vond ik haar opeens echt enorm dom. Hoe kon ze Peeta nou alleen laten?! Ik dacht dat zij en Haymitch hem zouden beschermen? Dat kan niet echt hè, als je gewoon van hem wegloopt!

Het einde was lekker dramatisch, en ik keek echt uit naar het volgende boek! (dat stond ook op mijn E-Reader, dus ik hoefde maar zo’n 20 seconden te wachten voor ik de eerste zin van Spotgaai las, maar toch) Nu kon ik wel bedenken dat Katniss niet nog een keer de Arena in zou gaan, maar zou vechten om een bepaald iemand (ahum) terug te krijgen. Eén ding was vrij duidelijk: In Spotgaai zou er een oorlog gevoerd worden.

Advertenties

2 gedachten over “Vlammen – Suzanne Collins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s