Tags

The Reader Problems Book Tag

Dit wordt mijn eerste echte tag!! Niet dat het zo bijzonder is, want omdat dit een jong blogje is doe ik nog veel dingen voor de eerste keer, maar je moet van zo veel mogelijk dingen het bijzondere zien en ervan genieten. Dat was mijn filosofische uitspraak voor vandaag 😉 Maar nu komt het… De Reader Problems Tag!!! (Ik heb hem trouwens van I Heart Books, een leuk blog dat zeker de moeite waard is om een kijkje te nemen!)

 1. Je hebt 20.000 boeken op je TBR. Hoe beslis je welk boek je gaat lezen?
  Ik heb veel boeken om mijn TBR, maar gelukkig geen 20.000. Ik lees gewoon waar ik zin in heb, of ik lees een boek van een serie waar ik in bezig ben. Kiezen duurt bij mij nooit lang, en als ik het echt niet weet pak ik er blind eentje en neem ik mezelf voor dat ik het andere boek/serie daarna ga lezen. Ik ben zo praktisch ingesteld, dat komt wel goed 😉
  En mijn TBR bestaat eigenlijk alleen maar uit een enorm lange lijst, ik heb niet zoveel boeken in mijn kamer staan die ik nog niet gelezen heb. Dit zijn de enige boeken:
  TBR twilight, rosie project+effect, de One
 2. Je bent halverwege door een boek en je vindt het echt niks. Stop je of ga je door?
  Ik heb niet zo vaak dat ik een boek stom vind, en anders komt het meestal omdat ik me gewoon niet goed kan concentreren. Ik zal het boek altijd uitlezen, gewoon omdat ik wil weten hoe het afloopt en om te zien of het nog beter wordt.
 3. Het einde van het jaar komt er aan en je loopt enorm achter met je Goodreads reading challenge. Probeer je je achterstand in te halen?
  Ik ben geen lid van Goodreads en ik moet nog kijken of ik het nodig vind om er lid van te worden. Voordat ik mijn blog begon stelde ik eigenlijk geen doelen, maar ik hoop dat ik dit jaar 60 boeken kan uitlezen (zit nu op 40, dus nog eventjes hard doorlezen!)
 4. De covers van een serie die je geweldig vindt, matchen niet. Hoe ga je hiermee om?
  Dit heb ik nog nooit gehad, maar ik zou waarschijnlijk wel pissig worden. Toen ik een aantal jaar geleden bezig was in de Harry Potter serie hadden ze in de boekhandel de cover van deel 6 die ik wilde, maar alleen nog die nieuwe die ik helemaal niks vond. Ik was helemaal teleurgesteld, gelukkig vertelde mijn moeder toen dat je ook boeken kon bestellen. En nee, dat wist ik toen nog niet.
 5. Iedereen is compleet dol op een boek en jij vindt het echt niks. Wat doe je?
  Dit heb ik eigenlijk nooit meegemaakt, ik ga blijkbaar altijd wel mee met de hype. Waarschijnlijk zou ik me niets aantrekken van de rest en mijn eigen mening blijven verdedigen. Ik zal boeken nooit afraden. (wel aanraden, natuurlijk!)
 6. Je leest publiekelijk een boek en je moet bijna huilen. Hoe ga je ermee om?
  Dit heb ik wel eens gehad! (Chaos trilogie deel 1: Het Mes dat Niet Wijkt, lees mijn recensie hier. Het was omdat een bepaald iemand doodging. Als je het boek hebt gelezen snap je misschien wanneer.) Ik moest niet echt huilen, maar ik kreeg wel tranen in mijn ogen en durfde niet meer te knipperen tot ik weer scherp kon zien, omdat ik bang was dat de tranen dan over mijn wangen zouden lopen. Ik heb het boek niet weggelegd, daar was het verhaal te spannend voor. Ik bleef juist staren naar de bladzijdes. Niemand had het door. Gelukkig maar.
 7. Een vervolg van een boek dat je fantastisch vindt, komt uit. Maar je bent veel vergeten van het vorige boek. Herlees je het of ga je gewoon verder in de hoop dat het wel weer terugkomt?
  Als ik vind dat ik te veel vergeten ben van het vorige boek herlees ik het, omdat ik bang ben dat het nieuwe boek anders verpest wordt doordat ik te weinig snap van het verhaal. Als het boek al in de boekhandel ligt kan nog wel even wachten, want dan kan ik het met veel meer plezier lezen!
 8. Je wilt niet dat iemand je boeken leent. Hoe leg je dat aan mensen uit wanneer ze vragen of ze een boek mogen lenen?
  Als ik te erg overdonderd ben door de vraag zeg ik ja, maar dan heb ik er meteen spijt van en probeer ik me er uit te praten… Anders zeg ik gewoon dat ik het liever niet heb. Ik krijg deze vraag niet vaak, maar ik leen mijn boeken liever niet uit. Sorry!
 9. Je hebt de afgelopen maand 5 boeken opgepakt en weer weggelegd. Hoe kom je over je leesdip?
  Ik heb gelukkig nog nooit een leesdip gehad. Als ik er eentje zou hebben zou ik een Harry Potter boek gaan lezen, want die vervelen nooit en dan krijg ik vast wel weer zin in andere boeken!
 10. Er zijn zó veel boeken die uitkomen die je heel erg graag wilt lezen. Hoeveel koop je er?
  Één of twee. Daarna wacht ik gewoon tot ik jarig ben, tot het Kinderboekenweek is (dan mogen wij altijd een boek uitzoeken), of tot Sinterklaas!
 11. Hoelang blijven boeken die je net gekocht hebt in je boekenkast staan?
  Nooit lang. Als ze langer dan een maand blijven staan is het omdat ik bang ben dat ik ze nog niet goed begrijp. Dat zijn bijvoorbeeld The Rosie Project en The Rosie Effect. Die waren van mijn moeder en ze zijn in het Engels, dus ik wacht nog een half jaartje. Dan hoop ik nét wat meer ervaring te hebben met Engelse boeken. Sinds een half jaar lees ik zo veel mogelijk in het Engels, dus dat moet goed komen!

Dit was hem dan! De vragen zijn lekker uitgebreid beantwoord! Ik hoop dat jullie het een beetje leuk vonden om te lezen, en je mag deze tag natuurlijk gewoon overnemen!

 

 

Advertenties

5 gedachten over “The Reader Problems Book Tag

 1. Leuke tag om te lezen aangezien mijn antwoorden heel erg verschillen van die van jou! Maar ik kijk dan ook liever films dan dat ik boeken lees 😉

  Like

 2. Je zou echt Goodreads moeten nemen! Het is ten eerste onwijs handig omdat je een compleet overzicht hebt van alle boeken die je hebt gelezen en wilt lezen en daarnaast kan je ook in contact komen met andere boekenwurmen 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s