Tags

Liebster Award!

Ik ben nog maar net begonnen met mijn blog en ik ontvang al een Award! Ik dacht meteen: “Oh, dat is wel héél snel, is dit wel terecht?”, maar toen ik zag dat de Liebster Award juist een Award was voor beginnende/kleine blogs, vond ik het al meteen helemaal fantastisch. Ik ben best trots op mijn (nog) kleine blog en ik was daarom enorm blij met de nominatie van RabbitBookz door Anna van het blog LeesJeBlij. Nogmaals bedankt, Anna!

Hier zijn de regels:
1. Bedank de blogger die jou genomineerd heeft
2. Beantwoord de vragen van die blogger
3. Nomineer minimaal 3 tot 5 andere beginnende/kleine blogs
4. Breng de genomineerden op de hoogte van hun nominatie
5. Bedenk zelf ongeveer 10 vragen voor de genomineerden

Ik zal maar snel beginnen met de vragen die Anna voor me heeft gemaakt:

Welk boekengenre lees jij het állerliefst?
Zoals je misschien al ergens hebt gelezen is Young Adult mijn favoriete genre, en dan voornamelijk Fantasy en Science-Fiction. Bovenaan mijn website kun je lezen wat deze genres precies inhouden.

Waar krijg jij kippenvel van?
Spinnen! Ik heb echt een hekel aan die beesten! Ik moet ’s morgens bijtijds vertrekken naar school, dus alle spinnenwebben hangen er nog. Met de spinnen erin. Je moest me eens zien!! Ik leun altijd heel erg ver naar achteren of naar voren om zo ver mogelijk van die dikke spin te zijn! Ik moet er niet aan denken per ongeluk in een web te komen en een spin in mijn haar te hebben…

Voor altijd in een kleine flat in de stad, of voor altijd in een huisje op het platteland? En waarom?
Oeh, dit is een lastige. Ik ben niet echt een stadsmens, ik hou nou niet heel erg van die drukte. Maar voor altijd op het platteland… Dat is nou ook niet echt iets voor mij. Aan de ene kant hou ik van buiten zijn, van frisse lucht en van een mooi uitzicht. Aan de andere kant ben ik niet echt het type om permanent op het platteland te gaan wonen. Ik weet het goed gemaakt: In de jaren dat ik nog volop werk ga ik in de stad wonen, en als ik ouder word en het drukke stadsleven niet meer interessant vind ga ik lekker rustig op het platteland wonen!

Waar koop jij het liefst je boeken?
Ik neem aan dat het in een boekhandel of via internet is? Dan is het de boekhandel. Geen twijfel mogelijk. Ik heb veel liever een echt boek in mijn handen, al zijn E-books praktischer en heb ik een hele fijne E-reader, dus ik heb ook heel wat E-books. Toch ben ik verliefd op boekenkasten waar heel veel boeken in staan. (vooral series!!) En ik HOU van de geur van nieuwe boeken! De boekhandel is dus een soort Walhalla!

Ben je een thee- of een koffiepersoon?
Een theepersoon. Ik vind thee heerlijk (al vergeet ik het heel vaak op te drinken) en ik drink ook geen koffie.

Welke programma’s kijk je het liefst op tv?
Ik kijk niet heel erg veel tv, maar er zijn een paar programma’s die ik altijd kijk. Namelijk: Goede Tijden Slechte Tijden, Dokter Tinus en Rizzoli&Isles. Soms kijk ik ook series die mijn ouders kijken, maar aangezien ik eerder naar bed moet komt dat niet heel vaak voor…

Wat zou je sowieso meenemen naar een onbewoond eiland (waar wel genoeg eten en drinken is)?
Het liefste zou ik natuurlijk boeken meenemen! Waarschijnlijk de Harry Potter serie, die kan ik nog miljoen keer lezen zonder dat het me gaat vervelen. Ook zou ik natuurlijk kleren meenemen! Verder weet ik het niet echt… Mijn telefoon, maar waar moet ik hem dan ophalen? En er is waarschijnlijk geen internet…

Je hele leven lang Crocs dragen of voor altijd op hakken lopen?
Hakken! Vroeger droeg ik vaak Crocs, maar ik vind ze nu echt niet meer leuk en ook niet echt lekker zitten. Of hakken nou zo comfortabel zijn weet ik niet, maar stiekem vind ik hakken hartstikke cool, dus als ik er een beetje op zou kunnen lopen zou ik hakken dragen!

Wat is voor jou een kenmerk van een beste vriendin?
Eeehm… Ik denk dat een vriendin goed moet kunnen luisteren en rekening moet houden met mij. Als ik dus ergens mee zit, moet ik dat aan haar kunnen vertellen en erop kunnen rekenen dat ze er iets mee doet. Ze hoeft natuurlijk niet altijd begrip te tonen als ze het niet met me eens is, want ze moet ook zichzelf blijven!

Wat vind je leuk om te lezen op andermans blogs?
Bookreviews vind ik erg leuk om te lezen, want ik vind het leuk om de meningen van anderen te lezen over boeken die ik ook heb gelezen. En als ik het boek nog niet heb gelezen en ik lees er veel goede recensies over, dan betekent dat dat het misschien een boek voor mij zou kunnen zijn!

Dit waren de vragen! Ik heb ze best uitgebreid beantwoord, zie ik nu… Ach ja, ik laat het lekker zo staan! Ik nomineer de volgende blogs:

Hier komen de vragen:

 1. Lees je het liefste series, of standalones? En waarom?
 2. Welke auteur zou je graag een keer ontmoeten? En welke vragen zou je diegene stellen?
 3. Is er iets wat je al heel lang wilt doen, maar wat er nooit van gekomen is?
 4. Stel, je moest al je boeken weg doen (hoop dat dat nooit gebeurt!!), maar je mag drie boeken houden! Welke drie zouden dat dan zijn?
 5. Waarom heb je besloten te gaan bloggen?
 6. Wat is/was je minst favoriete schoolvak en waarom?
 7. Welke boeken las je toen je 10-12 was?
 8. Ben je een optimist of een pessimist?
 9. Waarom heeft jouw blog de naam die hij heeft? (Ik denk dat je dat bij mij kunt raden? Tip: Ga naar Over RabbitBookz!!)
 10. Wat zijn je hobby’s?

Dit waren mijn vragen aan jou! Ik zou het erg leuk vinden als je ze zou beantwoorden. Misschien kun je het me ook laten weten als het zo ver is, dan kan ik ze lezen!

Succes!

liebster award

Advertenties

5 gedachten over “Liebster Award!

 1. Heel erg bedankt voor de nominatie! ❤ Betekent veel voor me!
  Een tijdje geleden heb ik deze tag alleen al ingevuld.. Moet dus nog even kijken of ik hem nog een keer ga doen, maar ik vind het wel heel lief dat je me genomineerd hebt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s