Fantasy·Young Adult

City of Bones – Cassandra Clare

City of BonesNederlandse titel: Stad van Beenderen
Serie: The Mortal Instruments #1

City of Bones leek me niet echt een leuk boek, ik weet niet precies waarom. Het verhaal sprak me niet echt aan. Toch ben ik het gaan lezen (in het Engels), nadat een klasgenoot zei dat ik het MOEST lezen, en ik vond het enorm spannend.

Het was al een goed begin; een stukje vanuit het perspectief van een persoon die verder helemaal niets met het verhaal te maken heeft. Dat werkt bij mij altijd. Er kwamen meteen allemaal vragen in me op, want er werd nog niets over de demonenwereld gezegd. Toen werd hij vermoord en vanaf dat moment wordt het verhaal je langzaam duidelijk: De Schaduwwereld, de demonenwereld en de Onderwereld. Het grootste deel van het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Clary, en omdat zij er in het begin ook niets vanaf wist, wordt alles uitgelegd.

Fantastische personages, een te gekke worldbulding en veel verrassingen
Het is echt sneu voor Alec dat hij gevoelens heeft voor Jace, terwijl die gevoelens totaal niet wederzijds zijn. Ik vraag me af of het iets wordt met Magnus Bane, want hij was wel erg aan het flirten met Alec. Hij is wel een beetje overbezorgd, volgens mij zelfs voor een Parabatai… Dat hij zo tegen Clary is, vind ik een beetje van hem tegenvallen, aangezien ik hem verder een leuk personage vind. Shadowhunters zeggen dat gevoelens je niet in de weg mogen staan, maar hij laat zich ook leiden door zijn gevoelens voor Jace. Wat toch wel weer goed is. En Jace laat zich trouwens ook leiden door zijn gevoelens voor Clary.

Ik vond Clary een heel fijn personage, en ik denk dat ze ongeveer dezelfde keuzes maakt als die ik zou maken als ik haar was. En Jace… Echt zo’n fictional crush! Hij beschermt Clary met zijn leven, en zijn sarcastische comebacks van hem zijn geniaal.
Ik vond Clary en Jace wel schattig samen, dus de “ontdekking” aan het eind van het boek schokte me. Maar die twee gaan het echt niet vijf boeken lang volhouden niets voor elkaar te voelen, dus ik hoop dat uiteindelijk wordt onthuld dat Clary en Jace wel van elkaar kunnen houden op de manier die ze willen. Benieuwd naar het geheim dat ik net zo angstvallig probeerde te verhullen? Ga het boek lezen!

Wat ik fantastisch vond aan City of Bones was de worldbuilding. Er valt nog veel te ontdekken – zo ben ik enorm benieuwd naar Idris en wil ik ook nog wel kennismaken met de fae – maar ik vind het echt geweldig om over de Shadow World te lezen! En de hele geschiedenis van Valentijn vind ik ook spannend. Dat hij de vader van Clary was had ik al veel eerder door, maar dat hij ook nog… Nee, ik zeg niets. Laat ik het er op houden dat hij heel iemand anders is dan iedereen denkt. En die plottwist vond ik echt leuk.

Soms wat simpel geschreven
Soms leek het wel alsof het verhaal een beetje makkelijk was geschreven. Ik las het in het Engels, en ik wil echt niet zeggen dat ik zo goed ben in Engels, maar er werden erg vaak dezelfde woorden en vergelijkingen gebruikt. Soms had ik daardoor het gevoel dat ik per ongeluk iets voor de tweede keer aan het lezen was. Maar, ik werd echt meegezogen in het verhaal en mjn hart klopte soms echt in mijn keel.

Binnenkort wil ik zeker de film zien, ook al heb ik gelezen dat hij niet zo goed is. Hij zou niet origineel zijn en de verhaallijn zou aan de kant worden geschoven voor liefdesscènes. Maar omdat ik het boek zo leuk vond, wil ik de film natuurlijk ook zien, al is het maar om zelf een mening te vormen!

Wat een fantastisch boek was dit. Spannend,

Advertenties

8 gedachten over “City of Bones – Cassandra Clare

  1. Pingback: Book Gif Tag
  2. Pingback: Bedtime Book Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s