Dystopie·Science Fiction·Young Adult

De Selectie – Kiera Cass

De SelectieOriginele titel: The Selection
Serie:
The Selection Series #1

Ik mocht van mijn oma een boek uitzoeken, en ik wilde de Selectie al heel lang lezen, dus het sprak voor zich dat ik dit boek koos. Het probleem was dat het boek dat ik daarvoor had gelezen (City of Heavenly Fire) in het Engels was, en dit boek in het Nederlands. Nederlands lijkt dan opeens heel kinderachtig, maar toch vond ik het een heel erg leuk boek. Er wordt gezegd dat het idee van de Selectie eigenlijk hetzelfde is als de Hongerspelen, alleen gaat dit niet om leven en dood. Veel meisjes zijn natuurlijk enorm kattig tegen elkaar, hoewel dat bij America meevalt. Zij is wel aardig voor de andere meisjes. Aardiger dan Celeste, ten minste!

Het verhaal begint met America die denkt dat Aspen, een jongen uit een lagere kaste, de ware is voor haar. Ze vindt het afschuwelijk dat ze mee moet doen aan de Selectie en haar hart is gebroken als Aspen hun relatie verbreekt. Het verhaal eindigt met America die weet dat ze moet kiezen tussen Aspen en Maxon, de prins. Opeens heeft ze het gevoel dat ze in de Selectie zit met een rede. Een enorme wending, dus! Ik hoop dat America kiest voor Maxon en niet voor Aspen. Ik vind hem maar een aansteller en hij zit alleen maar te kleffen. Hij is niet echt bijzonder. Maxon vindt het juist ongemakkelijk om bij meisjes te zijn, maar toch weet hij zijn gevoelens voor America te uiten. Hij is zo lief voor haar! Het lijkt me trouwens niet echt iets voor America om in zo’n situatie te zitten, dat ze tussen twee jongens moet kiezen. Ze lijkt me hier veel te verlegen voor… Zijn er toevallig mensen die het met me eens zijn??

Het verhaal klinkt misschien een beetje suf: 35 meisjes die strijden om een prins door het dragen van jurken, make-up en hakjes. Maar ik vond het echt een leuk boek! Eigenlijk wordt de enige spanning (naast wie America zal kiezen, Maxon of Aspen?) in het boek gebracht door de rebellen, die iets zoeken waarvan niemand weet wat het is. Ik hoop dat dat in de volgende boeken iets meer naar voren komt.

Lezen dus!

Advertenties

3 gedachten over “De Selectie – Kiera Cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s